«El misteri de Setcases»

El PSC només aconsegueix un vot malgrat tenir quatre regidors en una llista associada

Redacció
26 de maig del 2014
Una de les anècdotes de la jornada electoral al Ripollès es va produir a Setcases. El PSC només va aconseguir un sol vot (1,1%). Més enllà de la dada, sorprèn el fet que els socialistes tinguin quatre dels cinc regidors del municipi a través d'una llista associada. Per tant, com a mínim, tres dels edils vinculats al PSC no han votat al partit.

La circumstància ha estat força comentada a les xarxes socials. Ho feia notar el santjoaní Marcel Miquel mentre que l'editor Eduard Voltas ho batejava com “el misteri de Setcases”. Es dóna la circumstància, a més, que l'alcalde Carlos Fernández és una de les poques veus vinculades al PSC a la comarca que públicament ha donat suport a la línia de Pere Navarro. En canvi, la regidora i també presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ester Nogué, ahir mateix celebrava el triomf d'ERC.

No és la primera vegada que un fet així passa al Ripollès. A les eleccions al Parlament el PSC no va aconseguir cap vot a Campelles tot i tenir-hi quatre regidors en una llista associada. Posteriorment, l'alcalde Joan Dordas va anunciar que el grup es desvinculava del partit de Navarro. En aquests comicis, de nou, els socialistes no han aconseguit ni un sol vot en aquest municipi de la Vall de Ribes.