1 de 10

La «tempesta» d'estels fa figa

Les previsions no s'han complert i s'han observat molt pocs estels, en alguns casos ni un

per Redacció, 24 de maig de 2014 a les 10:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enfarinada als cims més alts del Ripollès. Foto: Antonina Coromina

La gran pluja d'estrelles, fins i tot es parlava de "temepesta", ha fet figa. Tots els testimonis recollits per aquest mitjà tant al Ripollès com en altres punts del país indiquen que s'han vist molt pocs estels fugaços i, en molts casos, ni un. Tot i que la matinada vinent encara se'n podria veure algun, el màxim a Catalunya s'havia de produir avui entre les 5 i les sis del matí.


El fenomen s'havia de produir a causa del pas del cometa 209P/Linear a tocar de l'òrbitra terrestre el passat 6 de maig. Els experts havien arribat a pronosticar un màxim de 1.000 estels per minut cap a les 10 del matí hora catalana, fet que suposava que en punts com els EUA era on s'havia d'observar l'apogeu del fenomen.

Molts veïns del Ripollès s'han despertat fora d'hora per observar el fenomen. Finalment, només han pogut captar amb les seves càmeres una freda albada marcada per una enfarinada als cims més alts de la comarca com mostra la imatge d'Antonina Coromina.

 

Arxivat a:
Societat, astronomia
Participació