Queralbs, sense cabina

Movistar eliminarà el telèfon públic del costat de l'Ajuntament del municipi de la Vall de Ribes

per Redacció , 22 de maig de 2014 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Queralbs és una de les poblacions que en breu es quedarà sense cabina telefònica. L'Ajuntament, segons ha confirmat l'alcaldessa Imma Constants, va rebre una notificació de Cabitel-TTP, una filial de Movistar, on comunicava que en breu es procediria a retirar l'únic telèfon públic d'aquesta població de la Vall de Ribes. Una situació que també es repeteix en nou poblacions més de les comarques gironines de menys de 1.000 habitants –Aiguaviva, Argelaguer, Bàscara, Bolvir, Borrassà, Canet d'Adri, Cervià de Ter, Colera i Colomers-.

La companyia telefònica argumenta la decisió pel fet que s'utilitza poc. “És cert que fa molt temps que no he vist mai ningú utilitzant-la però mai vols perdre un servei”, assegura l'alcaldessa de Queralbs. En aquest sentit van respondre la carta afirmant que no estaven d'acord amb la decisió. Des de CCOO de Girona s'ha volgut informar als ajuntaments i a la resta d'administracions que la mesura vulnera la Llei de servei universal de telefonia pública. Un reglament que obliga a tenir una cabina als municipis de fins a 1.000 habitants i dues en els de menys de 3.000.


Curiosament, hores d'ara s'ha retirat el telèfon però de moment han deixat la cabina –situada al costat mateix de l'Ajuntament-. El consol que tenen a Queralbs és que tot i ser una població de muntanya tenen una cobertura de mòbil força bona. “El fet de tenir Núria al costat i disposar d'una antena ben situada en terrenys municipals segur que hi ajuda”, admet l'alcaldessa.

 

Participació