La Batega al Bac de Planoles es multiplica per cinc

La cursa incorpora un segon traçat de 8 quilòmetres, un Km Vertical i dues proves infantils | El ripollès Marc Carós intentarà revalidar la victòria

Redacció
22 de maig del 2014
Marc Carós opta a revalidar la victòria a Planoles
Marc Carós opta a revalidar la victòria a Planoles | Aj. Planoles
Marc Carós va guanyar la primera Batega al Bac. Foto: Ajuntament de Planoles

La Batega al Bac es va estrenar l'any passat amb les inscripcions esgotades . Enguany, la cursa de muntanya de Planoles creix i programa fins a cinc recorreguts –dos de convencionals de 8 i 19 km, un de vertical i dos més per a la mainada-. Globalment, i sense comptar les infantils, hores d'ara ja hi ha més de 425 inscrits i, per tant, l'èxit torna a estar assegurat.

La prova de Planoles, que omple per un dia la tranquil·la població de la Vall de Ribes, és la sisena puntuable per un Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès que encara la recta final. El mallot taronja de líder el lluirà el ripollès Jordi Vila que ha disputat les cinc proves anteriors i ha sumat 4.283 punts, pels 4.067 de Manel Roquer. Es tracta però d'una classificació virtual ja que els dos aspirants a la general han disputat menys proves –puntuen les cinc millors-. Concretament, Josep Viñas en suma 3.952 en quatre mentre Marc Carós en porta 2.968 en tres.

Precisament el corredor de l'Esportiu Ripoll intentarà revalidar diumenge la victòria aconseguida l'any passat. Roger Viñas –segon el 2013- finalment no serà a Planoles mentre que Aleix Fàbregas, que va completar el podi, ha optat per disputar el Km Vertical que unirà l'alberg dels Maristes amb el Costa Pubilla,  que també serà el sostre de la cursa de 19 km. A la cronoescalada també destaca la presència de Jordi Marco i Enric Galocha Pruna, campió i subcampió de la Copa Catalana de Curses Verticals de l'any passat. En categoria femenina Dolors Morcillo defensarà el títol del 2013 en una cursa on també correrà Alba Segura, que virtualment ja s'ha adjudicat la general amb 4.849 punts de 5.000 possibles.

Classificació general masculina Campionat del Ripollès (pdf)

Classificació femenina masculina Campionat del Ripollès (pdf)


Galeries de fotos Batega al Bac

Fotos de la Batega al Bac de Planoles 2013 (Arnau Urgell)


Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)
 

Podi ripollès a la Baega 2013: Roger Viñas, Marc Carós i Aleix Fàbregas. Foto: Arnau Urgell