Un documental mostra la relació entre el pintor Gerard Sala i Sant Joan

El film, de Maximo Viale, complementa les exposicions de l'artista al Palau de l'Abadia

Redacció
20 de maig del 2014
Un documental mostra la relació entre l'artista Gerard Sala amb Sant Joan de les Abadesses. Es projectarà el proper dissabte 24 de maig, a les set del vespre, al Palau de l'Abadia. L'acte, que complementa les dues exposicions del pintor al mateix espai, acabarà amb un col·loqui posterior amb Maximiliano Viale, autor del film, i del mateix Gerard Sala.

Gerard Sala: l’esperit intangible és un treball de 45 minuts de durada de Maximiliano Viale, cineasta argentí establert a Badalona. L'audiovisual apropa al públic el món de l’artista també badaloní amb taller a Sant Joan de les Abadesses, com és el seu entorn creatiu, el paisatge que l’influencia i la relació amb municipi ripollès. Viale ho fa amb un llenguatge cinematogràfic propi i lliure amb què capta l’esperit, l’obra i l’entorn de Gerard Sala, per tal que l’espectador pugui entendre l’artista i fer-ne una lectura pròpia.

La projecció, que es farà al Palau de l’Abadia, comptarà amb un col·loqui posterior. Es tracta d’una activitat vinculada a les exposicions L’esperit intangible, pintura i poesia i Ombres d’ocell, escultura ingràvida, que es poden visitar a l’Espai Art l’Abadia fins al 15 de juny i fins al 28 de setembre, respectivament.