Agustí Roc, principal atractiu del primer Molló Trail

La cursa, que recorre els camins de la retirada, s'estrenarà diumenge amb 150 corredors

Redacció
16 de maig del 2014
Agustí Roc, al Km Vertical d'Ogassa
Agustí Roc, al Km Vertical d'Ogassa | Marc Cargol
Agustí Roc, al Km Vertical d'Ogassa. Foto: Marc Cargol

L'aparició de noves curses de muntanya de no s'atura. Aquest diumenge serà el torn de la primera Molló Trail, una prova que té dos recorreguts, de 27 i 44 km, i que recorren part dels camins de la retirada republicana. A nivell esportiu destaca el duel entre tres corredors de nivell: Agustí Roc, triple campió de la Copa del Món; l'osonenc Gabriel Crosas i el jove camprodoní Joan Reyné.

Les dues curses sortiran des de davant de l'Ajuntament de Molló a les vuit del matí. “Globalment seran uns 150 corredors que per ser la primera edició ja ens satisfà”, explica Àlex Nuñez, un dels organitzadors i que està molt vinculat a la població de la Vall de Camprodon.

Tan bon punt comenci es baixa cap al Ritort i des d'allà s'iniciarà l'ascens cap a coll d'Ares passant per punts com l'antiga caserna franquista de pla de Caçadors. Posteriorment, nova baixada pel Camí de la Retirada (foto, JM Montaner) fins a tocar de Prats de Molló. Des d'allà, començarà el tram més dur que passarà primer per la ruta de les Carboneres cap a la Torre de Mir, es travessarà els veïnats de Fabert i Espinavell i s'assolirà el sostre de la prova, el Costabona (2.465 metres). Des d'aquest punt es farà el descens final que passarà per la collada Fonda, el puig Sistra i el puig Moscós.

A nivell esportiu, l'interès se centrarà a la cursa de 27 km que inclou bona part del recorregut principal excepte l'ascens al Costabona, per la presència d'Agustí Roc, Gabriel Crosas i Joan Reyné. Entre els participants del recorregut de 44 km destaca Xevi Guinovart, que va ser líder del Campionat Comarcal de Curses del Ripollès després de la prova de Vallfogona, i Sònia Pallarès.

El programa del Molló Trail finalment ha cancel·lat la disputa d'un Km Vertical. “Ens centrem amb les dues curses i l'any vinent ja incorporarem aquesta modalitat”, ha explicat Àlex Nuñez.

Tracks del Molló Trail (curses de 44 i 27 km)