Ester Carbó i Jonathan Hass Aldunate, nuvis del Casament a Pagès de Ripoll

Carme Solé-Vendrell i Ramon Espadaler, padrins d'una festa que estrenarà capgrossos

Redacció
16 de maig del 2014
Ripoll viurà diumenge la Festa de la Llana i el Casament a Pagès
Ripoll viurà diumenge la Festa de la Llana i el Casament a Pagès | Rastres
Ripoll viurà diumenge la Festa de la Llana i el Casament a Pagès. Foto: Rastres Fotografia

Els ripollesos Ester Carbó i Jonathan Hass Aldunate seran aquest diumenge els nuvis del Casament a Pagès. De nou, no ha estat fàcil trobar una parella que es volgués casar i, de fet, van aparèixer in extremis . El Centre d'Iniciatives Turístiques, organitzadors de la festa, ja s'havien fet a la idea de fer un casament fictici com va passar fa dos anys . “Teníem una parella de nuvis 'falsos' i tot just dos dies abans d'anar al sastre per fer els vestits l'Ester i en Jonathan van demanar si encara hi eren a temps”, explica Marc Santanach del CIT.

D'aquesta manera, la festa serà completa amb una cerimònia real d'enllaç. Tot plegat començarà a les 10 del matí amb la sortida de la comitiva del nuvi de la caseta d'en Serrallonga, a tocar del barri de Sant Pere. Després de recórrer bona part del centre del poble aniran fins a la plaça de Sant Eudald on la núvia el rebrà des del balcó. Allà també es podran veure els dos padrins de la cerimònia, el conseller Ramon Espadaler –que recentment va visitar la vila -, i la il·lustradora Carme Solé Vendrell, que havia de ser-ho l'any passat però que no va poder assistir-hi a causa de la mort d'un familiar.

A la plaça Sant Eudald es viurà un dels moments àlgids de la festa amb la presentació de dos nous capgrossos. “L'Eudald i la Maria representen els primers nuvis del Casament a Pagès”, explica Marc Santanach. També es ballarà per segona vegada el Ball dels Tonadors , una dansa vinculada a la tosa i en la qual els nois porten tisores i les noies llana. Una altra de les novetats d'enguany serà un esmorzar de pastors que s'oferirà per 2,5 euros a la plaça Abat Oliba, de vuit a onze del matí. “Volem que la gent arribi com més d'hora millor i gaudeixi de la festa”, explica el representant del CIT. De fet, s'espera per tres quarts de deu l'arribada del ramat d'ovelles a la plaça de l'Ajuntament procedent de la carretera de Sant Joan.

Altres activitats complementàries seran la Fira del Vi, el Formatge i la Llana, el dissabte a la Lira, així com la primera de les cinc trobades “Instagram your city” que reunirà usuaris d'aquesta popular xarxa social amb motiu del Casament a Pagès. Enguany, en canvi, no hi haurà Nit de Pagès, una activitat que s'havia intentat consolidar com un comiat popular de la parella de solters.

Totes les activitats del Casament a Pagès i la Festa Nacional de la Llana (pdf)


Galeries de fotos

Fotos del Casament a Pagès 2013 (Joan Parera)

Fotos de la Festa Nacional de la Llana 2013 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2012 (Rastres)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2012 (Joan Parera)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2011 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2010 (Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2009 (Xevi Mas i Arnau Urgell)

Fotos del Casament a Pagès i Festa de la Llana 2008 (Arnau Urgell)