La comissaria dels Mossos de Ripoll, la primera amb biomassa

El conseller Espadaler va visitar-ne les instal·lacions

per Redacció, 14 de maig de 2014 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll és la primera del país que s'escalfa amb una caldera de biomassa. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va aprofitar la seva presència a la comarca el divendres passat per tal de comprovar in situ aquesta experiència pilot. La nova instal·lació permetrà cobrir les necessitats de calefacció i l’aigua calenta sanitaria de la comissaria i s'estima que suposi un estalvi energètic quantificat en 14.700 euros.

El canvi de font energètica a la comissaria de Ripoll respon a l'aprovació, per part del Govern, de l'Estratègia per promoure l'activació de la gestió forestal sostenible a través de l'aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola, el passat mes de febrer. Una estratètiga que passa per aprofitar més de 600.000 tones a l’any de massa forestal dels més de 3 milions de tones que s’acumulen cada any als boscos, i evitar l’emissió de més de 270.000 tones de diòxid de carboni.

 

Participació