Els Mossos detenen quatre homes després de robar 40.000 euros en coure a Ripoll

Els individus es van endur el botí d'una empresa del polígon Estamariu l'endemà de robar una furgoneta | Les detencions es van produir a la Vall de Bianya

Redacció
13 de maig del 2014
Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dilluns quatre individus que presumptament havien comès un important robatori de coure en una empresa de Ripoll. Els fets havien succeït la nit anterior quan van entrar a Mecanitzats del Ripollès, al polígon Estamariu, i es van endur metall per valor d'uns 40.000 euros.

El robatori ja s'havia començat a preparar 24 hores abans quan dissabte a la nit van robar també a Ripoll una furgoneta per tal de traslladar el material. Un veí va estacionar-la a l'aparcament de l'estació i l'endemà ja no la va localitzar. Després de cometre la sostracció a l'empresa del polígon Estamariu, van marxar en direcció a la Garrotxa fins que per causes que es desconeixen van haver d'abandonar el vehicle a la Vall de Bianya.

El dilluns a les set del matí des de l'empresa es va avisar que havien patit un robatori. Al migdia, una patrulla de seguretat ciutadana va localitzar la furgoneta, tipus camionet, a tocar de la N-260, ja a la comarca de la Garrotxa. Un grup d'agents de paisà van vigilar el vehicle a l'espera que apareguessin els presumptes lladres per recuperar el material. Al cap de poca estona es va acostar un vehicle amb quatre ocupants, un dels quals va entrar a la furgoneta per tal d'endur-se el material, moment en el qual van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra.

Al vehicle, segons ha confirmat la policia, hi havia un total de 8.000 peces de coure i 450 kg de viruta. Un material que altres fonts consultades per aquest diari estimen en un valor d'uns 40.000 euros. En tractar-se de coure per mecanitzar, propietat d'una tercera empresa, si no s'hagués recuperat Mecanitzats del Ripollès n'hauria hagut d'assumir el cost. Una possibilitat que, segons han informat des dels Mossos d'Esquadra, n'hagués afectat la viabilitat futura.

Els quatre detinguts tenen 18, 23, 27 i 32 anys i domicili desconegut. En dos dels casos tenen diversos antecedents per fets similars i hores d'ara estan a la comissaria d'Olot pendents de ser posats a disposició judicial. Estan acusats de dos presumptes delictes de robatori amb força i de robatori d'un vehicle de motor.