Així sona la sardana dedicada a Leo Messi del santjoaní Josep Navarro

Redacció
12 de maig del 2014
captura de pantalla sardana messi
captura de pantalla sardana messi

Leo Messi ja té una sardana pròpia. La penya blaugrana Almogàvers d'Olot i l'associació sardanista Flor de Fajol li han dedicat una partitura, que el santjoaní Josep Navarro i Zafra ha compost expressament pel millor jugador del món. La sardana es va presentar aquest diumenge en la trobada de penyes blaugranes a Tossa de Mar.

La sardana es titula "+Sí", ja que per drets d'imatge del jugador no poden utilitzar el nom de Messi. El nou nom dóna, a més, dobles interpretacions relacionades amb el procés sobiranista. La Principal d'Olot la va interpretar en directe i l'associació Flor de Fajol va fer la primera ballada. A partir d'ara, la cobla garrotxina la incorporarà al seu repertori.

La penya Almogàvers creuen possible fer-la arribar al jugador del FC Barcelona. Un desig seria que sonés per la megafonia del Camp Nou abans de començar algun partit i que la colla sardanista en pogués fer una exhibició a l'esplanada de l'estadi en motiu del Gàmper. De moment, però, encara no està lligat que la sardana pugui sonar a can Barça. Diversos directius del club s'han interessat al respecte i la penya ara els farà arribar tota la documentació.

La idea de la sardana va sorgir d'un dels socis, Jaume Verdaguer: "Com a barcelonistes tenim el millor jugador del món. Havíem de fer-li alguna cosa de reconeixement", explicava fa uns dies en la presentació a la premsa. Josep Navarro, establert a Olot però amb arrels a Sant Joan de les Abadesses, reconeixia a NacióLaFlama.cat aquesta tardor que era "difícil compondre pel millor jugador del món". Entre la seva obra, d'una cinquantena de sardanes, hi sobresurten " Vilassar de Dalt 2004", finalista del concurs La Sardana de l'Any 2004, "Campdevànol, vila gegantera" o "Fill de la terra", basada en la llegenda del comte Arnau.