Roger Viñas i Marc Carós, al top-50 de la Transvulcania

A la ultratrail canària de 73 km hi han participat uns 2.100 atletes

11 de maig del 2014
La delegació ripollesa ha aconseguit uns resultats molt meritoris a la Transvulcania, la primera prova de la temporada de la Copa del Món d'Ultratrails. Els més destacats han estat Roger Viñas (foto) i Marc Carós, que han aconseguit situar-se entre els 50 millors en una cursa de 73 km on hi competien uns 2.100 atletes. Per altra banda, Eric Moya va ser 57è, Jordi Vila 178è i Laura Prat 39a en categoria femenina.

El ripollès Roger Viñas va protagonitzar una cursa molt intel·ligent i va anar de menys a més fins a aconseguir arribar a la meta el 45è amb un temps de 8 hores, 51 minuts i 43. Va ser pràcticament dues hores més que el guanyador, Luis Alberto Hernando, que va aprofitar l'espectacular baixada final per batre Kilian Jornet, guanyador el 2013.

Problemes al quadríceps a 15 km del final van impedir a Marc Carós acabar millor la cursa i va haver de baixar caminant bona part d'aquest tram final tan explosiu. Finalment, va ser 49è en una de les seves primeres ultres quedant per sota de les nou hores. Eric Moya, que ja havia estat 61è l'any passat, pràcticament va repetir posició (57) en una cursa on va patir un esquinç que el va impedir estar al cent per cent.

Paral·lelament a la ultratrail es va disputar una mitja marató on l'altre representant de l'Esportiu Ripoll, Aleix Fàbregas, va aconseguir ser sisè d'un total de 700 atletes. Dijous ja havia estat 21è al Km Vertical, primera prova de la Copa del Món de l'especialitat.