El cas Ester Quintana marca la visita d'Espadaler a Ripoll

El conseller d'Interior, que ha signat un conveni amb l'Ajuntament en matèria de policies locals, descarta la dimissió del director dels Mossos

Redacció
09 de maig del 2014
El conseller Ramon Espadaler, a Ripoll
El conseller Ramon Espadaler, a Ripoll
Ramon Espadaler, a Ripoll. Foto: ACN

El cas Ester Quintana ha marcat la visita de Ramon Espadaler a Ripoll. El conseller d'Interior, que ha signat un conveni amb l'Ajuntament en matèria de policies locals, ha descartat la dimissió de Manel Prat, director general de Seguretat com a màxim responsable dels Mossos. "No està sobre la taula", ha assegurat Espadaler l'endemà que la interlocutòria del jutge conclogués que Quintana va perdre l'ull per una bala de goma disparada de forma imprudent. "Totes les reflexions que es fan es basen en indicis que no en proves i per tant continuarem exercint la defensa dels mossos imputats", ha assenyalat el conseller.

Ramon Espadaler, juntament amb l'alcalde de Ripoll Jordi Munell, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la cessió d'ús del programari de gestió i suport als processos de les policies locals denominat SIPCAT.

El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.
 
Aquest conveni se suma al conveni RESCAT que l’ajuntament de Ripoll va signar amb el Departament d’Interior l’any 2012. A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.