«SJA» aborda com es viu la crisi a Sant Joan

La revista santjoanina publica el seu setè número

Redacció
09 de maig del 2014
Ja ha sortit a la venda un nou número de SJA, la revista de Sant Joan de les Abadesses, amb un reportatge sobre la recessió econòmica i el seu impacte al municipi com a tema central. En aquest dossier apareixen diverses persones que es van quedar a l'atur a causa de la crisi i com se n'han sortit. A més, també s'explica com s'ho han fet petites i mitjanes empreses de Sant Joan per resistir l'envestida de la recessió econòmica. En un article relacionat amb el reportatge central es mostra l'experiència de dues joves santjoanines, la Núria i la Grisel·la, que van decidir marxar fora de la vila per poder trobar més oportunitats laborals.

El centenari de Can Salvat també té el seu espai en aquest número: Enric Salvadó explica la llarga trajectòria de la pastisseria i com el seu fill Juli ha agafat les regnes de l'establiment. Per altra banda, es mostra Les Planes del Grau, una masia antiga recentment restaurada que s'ha convertit en un hotel de quatre estrelles. Dolors Verdaguer és la protagonista de la secció de Sant Joan al món, i Kevin Beautista, a la del món a Sant Joan. També s'aprofundeix una mica més un dels actes tradicionals de la Festa Major, les serenates al campanar, mentre que a la secció dedicada a les entitats es podrà conèixer més a fons la Unió Excursionista.

El pintor Josep Olivé és el protagonista d'una entrevista en què explica el procés de creació de les seves obres, es recorda la celebració de Sant Isidre de l'any 1963 amb un diàleg fictici basat en fets reals i es mostra com van ser dos dels episodis històrics més importants i tràgics dels últims segles a Sant Joan: la Guerra de Successió i la fi de la Guerra Civil, ara fa 75 anys. També s'explica l'evolució del Parc de la Muralla i viatjarem a Tanzània amb Elena Sucarrats i Eduard Tarré.

Nous comerços, llibres relacionats amb el municipi, nòtules i el racó de l'arxiver completen les pàgines del setè número d'aquesta SJA, un magazín semestral confeccionat per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament. Es pot comprar a l'Oficina de Turisme, al Centre Cívic i a les llibreries de Sant Joan i té un preu de 2 euros. A més, també es poden consultar les últimes revistes en línia en aquest enllaç.