Aleix Fàbregas debuta a la Copa del Món

El ripollès acaba 21è al Km Vertical de la Transvulcania

Redacció
08 de maig del 2014
Aleix Fàbregas, en ple Km Vertical Transvulcania.
Aleix Fàbregas, en ple Km Vertical Transvulcania. | Eric Moya
Aleix Fàbregas, en ple Km Vertical Transvulcania. Foto: Eric Moya

Aleix Fàbregas ha disputat aquest dijous la seva primera prova de la Copa del Món de Curses de Muntanya. Ha acabat en una meritori 21è lloc al Km Vertical de la la Transvulcania, que es disputa a l'illa de la Palma. L'atleta de l'Esportiu Ripoll ha tardat 1 hora i 25 segons en superar els 1.160 metres de desnivell que s'alçaven en un recorregut de només 6,6 quilòmetres.

El triomf ha estat per l'italià Bernard Dematteis seguit del seu germà Martin. Entre els catalans ha destacat el tercer lloc de Kilian Jornet mentre que el manresà Agustí Roc ha acabat en quarta posició en la primera prova de la temporada de les Vertical Skyrunner World Series. Durant una bona estona, mentre els corredors d'elit mundial no han arribat a la meta, el liderat provisional ha estat per Fàbregas.

L'activitat a l'illa de la Palma no s'acaba ja que dissabte es disputa la ultramarató de la Transvulcania, que també serveix per iniciar el calendari de la Copa del Món de l'especialitat. Es tracta d'una prova de 73,3 km que recorre l'illa de la Palma i que acumula un desnivell de 8.525m. La sortida de la cursa serà a les 6 del matí des del Far de Fuencaliente, i des d'allí els atletes recorreran l'illa de sud a nord fins arribar al punt més alt, el Roque de los Muchachos a 2.426 m d'alçada, baixant des d'allí fins a nivell de mar al port de Tazacorte. La meta, 73 km després, se situa als Llanos de Aridane.

En aquesta cursa la representació ripollesa serà important ja que hi participaran Marc Carós, Eric Moya, Roger Viñas, Jordi Vila i Laura Prat. Aleix Fàbregas, per la seva banda, disputarà la mitja marató.

Resultats Km Vertical Transvulcania masculí

Resultats Km Vertical Transvulcania femení