Alguer Miquel: «No tenim cap excusa per dir que no repetirem el Clownia»

Els Txarango decidiran les properes setmanes si el 2015 el festival torna a Sant Joan de les Abadesses

Arnau Urgell
05 de maig del 2014
Alguer Miquel, entrevistat pels «Savis» de La Veu
Alguer Miquel, entrevistat pels «Savis» de La Veu | Rastres Fotografia
Alguer Miquel, entrevistat pels «Savis» de La Veu de Sant Joan. Foto: Rastres Fotografia

Tan bon punt va acabar el concert de Txarango l'eufòria regnava al backstage. Tot i que encara quedaven els concerts d'Strombers i Orxata Sound System, ja estava clar que el Clownia havia estat un èxit absolut. Un sentiment compartit pel grup del Ripollès, l'Ajuntament de Sant Joan i la pràctica totalitat dels assistents. Davant d'aquesta situació, com va reconèixer en calent el mateix Alguer Miquel, “no tenen cap excusa per dir que no repetiran”. La decisió sobre si hi haurà Clownia 2015 s'haurà d'acabar de madurar les properes setmanes.

- Acaben de baixar de l'escenari. Quines sensacions tenen?

- Entusiasmats, feliços, molt contents... no tant pel concert sinó per com ha anat al llarg dels dos dies. Contents de tota la gent d'aquí que ha ajudat, de tothom que ha estat col·laborant, del públic que ha vingut, de la gent que ha estat acampada i que s'ha portat d'una manera exemplar. És la millor versió de totes les que havíem imaginat quan pensàvem en tirar endavant aquest festival

- No sé si hi hagut algun problema però la sensació des de fora és que tot ha funcionat de manera impecable

- Bé, és la primera vegada que muntem una cosa així i hem trobat mil coses per aprendre i per millorar... si mai ens tornem a proposar fer-ho i l'any vinent decidim repetir. En tot cas, realment no hi hagut res que hagi encallat el progrés de tots els esdeveniments. Els grups que han vingut s'ho han fet seu, hi ha una ambient brutal, s'han tancat molts “bolos”... És més del què et pots imaginar.

- Parlant amb regidors, veïns, periodistes... la sensació és que tothom pensa que no es pot desaprofitar l'ocasió de repetir el festival a Sant Joan. Què hi diu Txarango?

- Sí, cert, això ens ho diu tothom. Més que res és veure si amb la feina normal de Txarango tindrem cada any energia per tirar endavant un projecte com el Clownia. Si s'opta per tornar a fer vol dir que d'aquí pocs mesos ja hauríem d'engegar la maquinària. En tot cas, a les properes setmanes haurem de començar a veure si tenim la força per fer-ho. Però no tenim cap excusa per dir que no repetirem...

Galeries de fotos del Clownia Festival