Sant Joan celebra la cinquantena Fira de Sant Isidre amb més públic que mai

El Pinós de Vallfogona presenta la millor vaca del Concurs Morfològic de Raça Bruna en un certamen ramader en un cap de setmana marcat per la coincidència amb el Clownia Festival

El bestiar, protagonista de la Fira de Sant Isidre
El bestiar, protagonista de la Fira de Sant Isidre | Marc Cargol
Redacció
05 de maig del 2014
El bestiar, protagonista de la Fira de Sant Isidre de Sant Joan. Foto: Marc Cargol

La Fira de Sant Isidre celebrava enguany mig segle de vida. La cinquantena edició del certamen ramader de Sant Joan de les Abadesses coincidia, a més, amb el Clownia, fet que ha multiplicat el públic que al llarg del cap de setmana s'ha acostat a les activitats programades.

El diumenge es va celebrar el Concurs Morfològic de Raça Bruna, una activitat que en els darrers anys ha esdevingut el més important de la fira. Els premis van ser força repartits amb el Pinós de Vallfogona presentant la millor vaca, Can Pernam d'Ogassa el millor toro i el Coll de Sant Joan el millor lot format per vaca i vedell. Enguany però no es va atorgar un premi global al millor exemplar.

Al llarg del cap de setmana, a més, els visitants van poder gaudir d'activitats com una fira de productes artesans, l’exposició de tractors antics i de maquinària agrícola i de jardineria mentre que diumenge al matí bona part de les mirades es van centrar en el concurs de munyir a mà. Tanmateix, enguany destacava l'organització de l'exposició fotogràfica 50 anys de la Fira de Sant Isidre que es va inaugurar amb la presència de diversos càrrecs del Departament d'Agricultura.

Els actes continuaran el dimecres 14 i dijous 15 de maig quan es faran les activitats més tradicionals, com la degustació de coca, llonganissa i vi dolç al voltant de la foguera de Sant Isidre, l’Ofici Solemne, la benedicció de tractors i el dinar de germanor.

Galeries de fotos de la Fira de Sant Isidre de Sant Joan

Fotos de la Fira de Sant Isidre de Sant Joan 2014 (Marc Cargol)

Fotos de la Fira de Sant Isidre de Sant Joan 2013 (Marc Cargol)

Fotos del Concurs Morfològic de Vaca Bruna 2012 (Marc Cargol)

Fotos de l'actuació castellera i cercavila de tractors antics 2012 (Marc Cargol)

Fotos del Concurs Morfològic de Vaca Bruna 2011 (Xevi Mas)

Fotos del Concurs Morfològic de Vaca Bruna 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de l'actuació castellera i cercavila de tractors antics 2010 (Lurdes Mas)

Fotos de la Fira de Sant Isidre 2009 (Adrià Costa)

Fotos del Concurs Morfològic de Vaca Bruna 2008 (Arnau Urgell)

Fotos de la cercavila de tractors antics 2008 (Arnau Urgell)