Josep Viñas guanya la Cursa de Sant Amand i es proclama campió de Catalunya

Aleix Fàbregas aconsegueix la tercera posició i Laia Andreu guanya en categoria femenina

Arnau Urgell
04 de maig del 2014
Josep Viñas ha guanyat la Cursa de Sant Amand
Josep Viñas ha guanyat la Cursa de Sant Amand | JM Montaner
Josep Viñas és el nou campió de Catalunya de curses de muntanya. Foto: Josep Maria Montaner

Josep Viñas és el nou campió de Catalunya de Curses de Muntanya. L'atleta del Lluçanès ha guanyat aquest diumenge la Cursa de Muntanya Mossos d'Esquadra-Sant Amand de Ripoll en una prova on el local Aleix Fàbregas ha aconseguit la tercera posició. En dones, Laia Andreu ha revalidat sense pal·liatius la victòria assolida l'any passat mentre que en júniors els nous campions catalans de l'especialitat són el matadeperenc Jan Margarit i la vigatana Erola Bisquert.

Just Sociats, guanyador del 2013 a Ripoll, no competia avui. Tanmateix, la nòmina de favorits era important amb la presència de Josep Viñas –segon l'any passat- i Rafa Parés –campió de Catalunya del 2013 en guanyar la Taga 2040 Evo- juntament amb Pere Rullan, Josep Maria Pijuan i el ripollès Aleix Fàbregas. Aquests cinc corredors ràpidament s'han situat al capdavant de la cursa comandats per Pijuan. Viñas s'ha posat líder a l'inici de la pujada de Sant Amand mentre que Parés, tercer l'any passat, ha acabat abandonat per problemes físics a l'alçada de Saltor.

“He coronat Sant Amand amb la distància necessària per guanyar i ho he acabat de rematar en el descens”, ha explicat el flamant campió de Catalunya. Concretament, tenia mig minut de marge davant d'un Aleix Fàbregas que s'ha trobat molt bé i ha anat de menys a més després de decidir competir a darrera hora. El ripollès ha fet la baixada amb Pijuan que l'ha acabat deixant enrere els darrers quilòmetres. Tot i això, finalment la diferència entre ambdós corredors ha estat d'uns mínims 13 segons. Per darrera, Diego Arroyo ha mostrat que és un corredor amb projecció i ha acabat quart en una cursa on també han destacat el setè lloc del santjoaní Xavi Llamas i el catorzè i dinovè lloc dels ripollesos Dani Erena i Dani Ballesteros, respectivament.

Josep Viñas, que ha acabat entrant a la meta amb un temps molt bo (1:56:11), s'ha proclamat campió de Catalunya per primera vegada i s'ha mostrat molt sorprès per aconseguir-ho tenint compte “el gran nivell” de la cursa. L'atleta de Santa Eulàlia de Puig-oriol té la mida presa a Ripoll ja que aquest mateix any va guanyar la Cursa de les Quatre Ermites. La prova d'avui també puntuava pel Campionat del Ripollès de l'especialitat i després de sumar 1.000 punts ara és el gran favorit per endur-se la victòria final. Tot i això, necessita disputar-ne –com a mínim- una més i ha decidit fer un “forat” a l'agenda per optar a la victòria final en un calendari que passa, entre altres, per la Marató de Zegama i l'Olla de Núria.

Laia Andreu, sense rival

Laia Andreu no ha tingut rival a l'hora de revalidar la victòria a la Cursa de Sant Amand i s'ha proclamat campiona de Catalunya. La vigatana ha cobert els 22,7 quilòmetres i 2.740 metres de desnivell positiu amb un temps de 2:17:27. Ha aconseguit un marge de quasi nou minuts respecte Paloma Lobera mentre que Rosa Valls ha completat el podi femení. Alba Segura, quarta, ha refermat el liderat al Campionat Comarcal.

En júniors, Jan Margarit també ha repetit el triomf del 2013 amb el voltreganès Marc Trasserra tornant a ser segon mentre que Erola Bisquert ha completat una jornada rodona pels atletes d'Osona amb la victòria en categoria femenina.

Classificacions Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (pdf)
 

Galeries de fotos Cursa de Muntanya Mossos d'Esquadra-Sant Amand

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2013 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2012 (Arnau Urgell)


Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)