Mor l'excursionista ferit en caure al Bastiments

L'home, un veí de 48 anys de Barcelona, va ingressar en estat crític a l'Hospital Doctor Trueta de Girona

Redacció
03 de maig del 2014
L'accident es va produir dijous al matí
L'accident es va produir dijous al matí | Bombers
Els helicòpters que han participat al rescat Foto: Bombers

L'excursionista que va caure dijous al Bastiments ha mort a l'Hospital Doctor Trueta, segons ha informat El Punt Avui. L'home, un veí de Barcelona de 48 anys, va ingressar en estat crític a l'Hospital Doctor Trueta de Girona a causa de les ferides al crani.

Els fets van succeir a primera hora del dijous 1 de maig. Els Bombers de la Generalitat van ser alertats a les 9.55 hores que un excursionista que feia una travessa havia caigut i havia resultat ferit de gravetat. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar en helicòpter personal dels Grups d’Actuacions Especials (GRAE) i personal del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) des Bombers. Un cop allà, al ferit ja l’estaven atenent efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Un cop feta la primera assistència mèdica, els Bombers de la Generalitat van fer l’evacuació en helicòpter de la víctima. Després d’immobilitzar-lo i de fer un gruatge per carregar-lo a l’aeronau, el van traslladar fins a l'aparcament de Vallter 2000, on ja s’esperava l’helicòpter medicalitzat del SEM, que es va encarregar d’evacuar el ferit a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

Aquest mateix cap de setmana els Bombers han hagut de realitzar múltiples rescats de muntanya arreu del país entre els quals el d'una dona a l'entorn de Núria.