El Clownia bull d'activitat

El recinte del festival s'ha començat a omplir a primera hora de la tarda | El cantautor Cesk Freixas escalfa l'ambient abans d'una nit amb Els Catarres i La Troba Kung Fú com a caps de cartell

Arnau Urgell
02 de maig del 2014
El Clownia, ple de gent.
El Clownia, ple de gent. | Rastres Fotografia
El Clownia, ple de gent. Foto: Rastres Fotografia

El Clownia Festival tenia l'èxit assegurat abans de començar ja que totes les entrades es van vendre en poques setmanes. Tanmateix, la realitat ha superat les millors perspectives amb escenes com la plaça Major plena a vessar a les 12 del migdia o l'esplanada del recinte principal bullint d'activitat a primera hora de la tarda.

A les tres s'han obert les portes del recinte i ràpidament s'ha omplert de clownians disposats a fer temps tot prenent les primeres cerveses o jugant amb malabars, un dels esports rei del festival. Poc després començava el primer espectacle circense, a càrrec dels Pallassos Sense Fronteres, i després era el torn de Cesk Freixas a l'Escenari Àgora. El jove cantautor, que aquests dies està mostrant les primeres pistes de Protesta , el nou disc, s'ha guanyat ràpidament el públic amb cançons com "La petita rambla del Poble Sec". Els crits d'independència, com no podia ser d'altra manera, han esquitxat una de les primeres actuacions del Clownia.

Clownians molt puntuals

Els clownians són molt puntuals. A primera hora del matí centenars de persones han començat arribar a Sant Joan de les Abadesses –amb cotxes però sobretot amb autobusos- i han omplert de tendes les zones d'acampada. Tot plegat ha fet que la plaça Major ja estigués força plena per escoltar la patxanga festiva dels Bonobos de Centelles. Després ha estat el torn dels 9Son, una banda que fusiona els ritmes del nostre país amb els cubans després d'unir dos grups preexistents.

A la nit les mirades es fixaran en l’Escenari Principal, on hi hauran els plats forts del festival. Els caps de cartell seran els mateixos Txarango, que presentaran per primera vegada Som Riu , els Catarres i La Troba Kung-Fú. El menú musical es complementa amb els sards Train To Roots, Búhos, Itaca Band i Strombers. Els fi de festa aniran a càrrec dels valencians Orxata, Sra Tomasa i DJ Ogt.

Programació especial a La Veu de Sant Joan (en directe)

Guia pràctica del Clownia Festival

Méteo: quin temps farà al Clownia Festival

Especial Txarango- Som Riu
 


Programació del Clownia Festival-Sant Joan de les Abadesses
Divendres 2 de maig

Escenari Plaça Major
Bonobos (11.00)
9son (12.45)

Obertura portes recinta Clownia (15.00)

Escenari Àgora
Taller de rissoteràpia (15.30)
Pallassos sense fronteres (16.30)
Cesk Freixas (18.30)
Espectacle salsa-circ (20.30)

Escenari Principal
Train to Roots (21.00)
Els Catarres (22.30)
Buhos (00.15)
La Troba Kung-Fú (02.00)
Sra. Tomasa (03.45)

Dissabte 3 de maig

Escenari Plaça Major
Deudeveu (11.00)
Circ de llibres (12.45)

Obertura portes recinta Clownia (15.00)

Escenari Àgora
Circ: Íter (15.30)
Teatre: Remenant els Boscos (16.10)
Germà Negre (18.30)
DJ Ogt (19.25)

Escenari Principal
Itaca Band (21.00)
Txarango (23.00)
Strombers  (01.00)
Orxata Sound System (03.00)
DJ Ogt (04.15)