La música ja flueix al Clownia Festival

Bonobos i 9 Son estrenen amb gran èxit de públic l'assolellat escenari de la plaça Major | Els Catarres i La Troba Kung Fú, caps de cartell de la primera nit

Clownia Festival
Clownia Festival | Marc Cargol
Arnau Urgell
02 de maig del 2014
Als 9 Son, al Clownia Festival Foto: Marc Cargol

Els clownians són molt puntuals. A primera hora del matí centenars de persones han començat arribar a Sant Joan de les Abadesses –amb cotxes però sobretot amb autobusos- i han omplert de tendes les zones d'acampada. Tot plegat ha fet que la plaça Major ja estigués força plena per escoltar el primer grup del Clownia Festival: els Bonobos de Centelles

Fa dies que les 3.500 entrades del Clownia Festival que es van posar a la venda es van esgotar i el municipi ja viu el l'esdeveniment més gran que s'hi hagi organitzat mai. Tres escenaris, quatre zones d'aparcaments, més de quinze grups de música, espectacles de circ i teatre... són alguns dels elements d'un festival que s'allargarà fins ben entrada la matinada de diumenge.

Bona part del Clownia es viurà a l'entorn de l'Alberg la Ruta del Ferro, amb dos dels escenaris, els aparcaments principals i la zona d'acampada. Tanmateix, el festival no dóna l'esquena al poble i les actuacions matinals –gratuïtes- es fan a la plaça Major en directe a través de La Veu de Sant Joan. Ha obert puntual, a les 11 en punt, la patxanga festiva dels Bonobos mentre que a partir de quarts d'una ha estat el torn de 9 Son, un grup barceloní fruit de la fusió de dues bandes i amb la rumba catalana i la música cubana com a elements d'idenditat.

A més, la música conviurà amb la ramaderia ja que aquest mateix cap de setmana Sant Joan acull la cinquantena edició de la Fira de Sant Isidre. Per tot plegat, des de l'Ajuntament s'ha demanat comprensió als veïns, es demana utilitzar el mínim el vehicle privat i des de l'organització s'insta als participants a no fer-lo servir una vegada estacionat als aparcaments.

Durant les tardes una gran carpa de circ, l'Escenari Àgora, serà el punt de trobada del Clownia. Hi actuaran el cantautor Cesk Freixas, es podrà participar en un taller de rissoteràpia, veure els Pallassos Sense Fronteres, escoltar el folk i reaggue de Germà Negre o reflexionar a partir de l’obra de teatre Remenant els boscos de la companyia Idària Teatre, entre altres.

Tanmateix, a la nit les mirades es fixaran en l’Escenari Principal, on hi hauran els plats forts del festival. Els caps de cartell seran els mateixos Txarango, que presentaran per primera vegada Som Riu, els Catarres i La Troba Kung-Fú. El menú musical es complementa amb els sards Train To Roots, Búhos, Itaca Band i Strombers. Els fi de festa aniran a càrrec dels valencians Orxata, Sra Tomasa i DJ Ogt.

Programació especial a La Veu de Sant Joan (en directe)

Guia pràctica del Clownia Festival

Méteo: quin temps farà al Clownia Festival

Especial Txarango- Som Riu
 


Programació del Clownia Festival-Sant Joan de les Abadesses
Divendres 2 de maig

Escenari Plaça Major
Bonobos (11.00)
9son (12.45)

Obertura portes recinta Clownia (15.00)

Escenari Àgora
Taller de rissoteràpia (15.30)
Pallassos sense fronteres (16.30)
Cesk Freixas (18.30)
Espectacle salsa-circ (20.30)

Escenari Principal
Train to Roots (21.00)
Els Catarres (22.30)
Buhos (00.15)
La Troba Kung-Fú (02.00)
Sra. Tomasa (03.45)

Dissabte 3 de maig

Escenari Plaça Major
Deudeveu (11.00)
Circ de llibres (12.45)

Obertura portes recinta Clownia (15.00)

Escenari Àgora
Circ: Íter (15.30)
Teatre: Remenant els Boscos (16.10)
Germà Negre (18.30)
DJ Ogt (19.25)

Escenari Principal
Itaca Band (21.00)
Txarango (23.00)
Strombers  (01.00)
Orxata Sound System (03.00)
DJ Ogt (04.15)