La guia pràctica del Clownia Festival de Sant Joan de les Abadesses

Abonaments, aparcaments, zona d'acampada, horaris, recàrrega d'aparells electrònics i més

Redacció
30 d'abril del 2014
Mapa d'espais del Clownia
Mapa d'espais del Clownia


Aquesta guia, elaborada per l'organització del Clownia –descarregable en format pdf- consta d'una sèrie d'indicacions, consells i mapes destinats a facilitar l'accés i l'estada a Clownia. A més, una bona recomanació és seguir el Twitter d'ElRipollès.info i la programació especial de La Veu de Sant Joan.

Com arribar

Clownia és un festival compromès amb el medi ambient i la sostenibilitat, emmarcat en un entorn com és Sant Joan de les Abadesses i el Ripollès. Per estalviar recursos energètics, reduir la contaminació i possibles cues l'organització anima a compartir cotxe o estudiar vies per arribar a la comarca en transport public. En aquest enllaç hi ha informació detallada de com arribar al festival amb transport públic des de Barcelona, Girona i Olot.

Aparcar

El primer que s'ha de fer és estacionar el vehicle en un dels dos pàrquings habilitats. L'obertura de les taquilles és a les 9 del matí del divendres 2. Són espais amb una distribució pensada només per aparcar. Els qui vinguin al festival amb rulot o una furgoneta on poder dormir tindran una zona separada i especialment habilitada. L'organització aconsella que una vegada estacionat el vehicle al pàrquing no es torni a agafar els dies de festival a no ser que sigui imprescindible.

Abonament

Una vegada aparcats l'organització recomana dirigir-se a les taquilles. És imprescindible venir amb l'entrada impresa de casa i el document d'identitat. En aquell punt es lliurarà als assistents un bracalet que permet accedir al recinte del festival quan estigui obert i a la zona habilitada per l'acampada.L'entrada és per majors de 16 anys mentre que els menors d'aquesta edat poden accedir al festival acompanyats pel tutor legal, pare o mare o ambdós, amb el llibre de família per demostrar-ho i que el progenitor o progenitors disposin de l'abonament oficial.

Acampada

Amb el braçalet del festival es pot accedir a la zona d'acampada lliure –per motius de seguretat si no se'n disposa no s'hi podrà accedir-. La zona d'acampada estarà a disposició del festival a partir del dia 2, a les 9 del matí, coincidint amb l'hora d'obertura de taquilles. L'organització també proposa alternatives per allotjar-se en establiments del Ripollès en aquest enllaç.

La zona d'acampada té dutxes d'aigua freda i WC. Per dutxar-se amb aigua calenta, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, cedeix els vestuaris del pavelló (de 10-12h i 19-21h). Amb precaució es pot cuinar a la zona d'acampada amb fogonets petits. L'organització també ha habilitat dos punts de recàrrega d'aparells electrònics a la plaça Major i al pavelló municipal.

Horaris

El bescanvi d'entrada per polsera obrirà el divendres 2 a les 9.00 h i tancarà el dissabte 3 a les 19.00 h. Tothom qui tingui la polsera, podrà entrar i sortir tant com vulgui, però els que no l'hagin bescanviat abans del dia 3 a les set del vespre ja no podran accedir al festival.L'horari d'obertura del recinte del festival és a les tres de la tarda. Els concerts a la plaça Major són d'accés lliure. En aquest enllaç podeu consultar la programació completa de concerts.

Per motius de seguretat, a l'interior del recinte del festival no es podrà accedir amb begudes, recipients, cascs de motos, paraigües, navalles i qualsevol objecte que es pugui considerar contundent o perillós.

Menjar i refrescos

A l'interior del recinte del festival hi haurà una àmplia selecció de menjars i begudes. Creps dolços i salats, entrepans freds i calents, gofres, patates fregides, pizzes, graellades de carn... a més de refrescos, aigua, cervesa, cafè i te.

Moneda pròpia

Clownia té una moneda pròpia: El clown. Només aquesta moneda serà vàlida dins del recinte del festival a l'hora de comprar menjar i begudes. Es podrà comprar a les taquilles i l'equivalència és 1 clown-1 euro i es compren de cinc en cinc.Per evitar un canvi extra, al tractar-se de compres d'imports superiors i que molts cops no estan previstes en el pressupost, queda exempt del pagament amb clows el merxandatge dels grups (la botiga només acceptarà euros).El clown és una moneda solidària i una part d'aquests ingressos van destinats a l'ONG Pallassos sense Fronteres.