La Batega al Bac esdevé una de les primeres curses cardioprotegides

La prova de Planoles tindrà diversos desfibril·ladors

Redacció
30 d'abril del 2014
Vídeo Batega
Vídeo Batega


Planoles ha convertit la Batega el Bac en un esdeveniment que s'allargarà tot un cap de setmana. El dissabte 24 de maig es disputarà per primera vegada una vertical mentre que l'endemà hi haurà la segona edició de la cursa de 19 km a la qual enguany s'afegeix un traçat de vuit quilòmetres i la Marrecs, destinada a la mainada de 4 a 13 anys. Tanmateix, la gran novetat és la voluntat de convertir la prova en una de les primeres curses cardioprotegides.

Una cursa es considera cardioprotegida si al llarg del recorregut hi ha un nombre suficient de desfibril·ladors així com persones instruïdes en el seu ús per assegurar l'assistència ràpida a un corredor en cas d'aturada cardiorespiratòria. En la majoria de curses de muntanya el servei d’assistència sanitària és limita a una ambulància al punt de sortida-arribada i una distribució de controls-avituallaments pel recorregut. Aquest disseny genera uns temps de resposta massa llargs on les possibilitats de revertir una aturada cardiorespiratoria són pràcticament nul·les.

En el cas d'una cursa cardioprotegida s'organitzen un conjunt de mitjans humants i tècnics (desfibril·ladors, material de suport vital avançat, vehicle tot terreny de rescat...) organitzats al llarg de tot el recorregut de la cursa i preparats per donar assistència de forma immediata als corredors en cas d'una situació emergència sanitària.

Fotos i vídeos de la Batega al Bac 2013

Fotos de la Batega al Bac de Planoles 2013 (Arnau Urgell)

Vídeos de la Batega al Bac de Planoles 2013