Petit sisme de 2,9 a Rocabruna

El terratrèmol, al terme de Camprodon, no ha causat danys tot i que testimonis de punts com Sant Pau de Segúries i Sant Joan l'han percebut | L'IGC en rebaixa la magnitud a 2,4 graus

L'epicentre s'ha situat a tocar del castell de Rocabruna
L'epicentre s'ha situat a tocar del castell de Rocabruna | IGN
Redacció
28 d'abril del 2014
Aquest matí, a les 8.53, s'ha produït un petit terratrèmol a la Vall de Camprodon. El sisme, segons l'Institut Geològic Nacional espanyol, ha estat d'una magnitud de 2,9 graus a l'escala de Richter. El moviment no ha provocat danys i tampoc ha provocat cap trucada al 112, el telèfon d'urgències. L'epicentre s'ha situat a tocar del castell de Rocabruna, al terme municipal de Camprodon –i no Molló com assenyala l'IGN-. L'Institut Geològic de Catalunya ha rebaixat la magnitud a 2,4.

Tant des de l'Ajuntament de Camprodon com des del CECAT s'explica que no han rebut cap avís pel cas tot i que el mateix IGC assegura que amb aquesta magnitud podria haver estat percebut tant al Ripollès com a la Garrotxa. En aquest sentit diversos lectors de punts com Beget, Font-rubí, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries han explicat que sí que l'han notat.

El petit terratrèmol d'aquest matí ha estat el més important del 2014. Cal recordar que al Ripollès s'han produït quasi 500 sismes en una dècada tot i que només el de setembre del 2004 va produir danys. El darrer que va ser percebut es va produir el desembre passat amb epicentre a Ogassa i amb una magnitud de 2,2.

Fitxa del terratrèmol a l'Institut Geològic Nacional espanyol

Fitxa del terratrèmol a l'Institut Geològic de Catalunya