Els dos equips del Ripollès acaben la Trailwalker solidària

Sortida de la Trailwalker a Olot
Sortida de la Trailwalker a Olot | MA
Andreu Oliveras/NaciólaGarrotxa
28 d'abril del 2014
Sortida de la Trailwalker 2014. Foto: Martí Albesa

Èxit absolut en la quarta edició de la Trailwalker organitzada per Intermón Oxfam. En el terreny econòmic, l'organització ha batut rècords, recollint 695.000 euros. També ha estat l'edició que més equips han participat a la prova: 356, dels quals 340 han aconseguit completar els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda. Els més ràpids, els de Kriter Software, han tardat 9 hores i 46 minuts i els darrers, els de Starlab-Neuroelectric, han necessitat 30 hores i 06 minuts, més d'un dia caminant per una causa solidària. Han hagut de fer quilòmetres sota el sol, la pluja i el vent.

Els dos equips del Ripollès van poder acabar la marxa solidària amb un temps a l'entorn de les 24 hores. El de Ripoll (G-98), denominat "5 d'aquí i 1 d'allà", va arribar a Sant Feliu de Guíxols amb 23:34:54. Estava format per Ramon Busquets, Pilar Guàrdia, Olga Carreira i Eva Colom mentre que Teresa Vergés i Toni Vilaró s'ocupaven de les tasques de suport. Poc després va arribar a la meta el Vivac Relaxing Team de Camprodon (G-85) que va tardar un total de 24 hores i 8 minuts. L'equip estava format per Albert Frontons, Arnau Busquets, Laia Morató i Iaxa Solà amb el suport de Georgina Balcells i Helena Basas.

Els diners recollits aquest 2014, entre la prova d'aquest cap de setmana a les comarques gironines i la del juliol a Madrid, serviran perquè milers de persones puguin accedir als aliments i surtin de la pobresa. Actualment, al món, 900 milions de persones passen fam. En anteriors edicions, gràcies a la Trailwalker s'han pogut desenvolupar programes com el Banc d'Aigua d'Etiòpia, que permet que 116.000 persones tinguin accés a aigua potable.

Col·laboració i treball en equip

La Trailwalker també és un repte que vol posar en valor el treball en equip i la col·laboració entre els participants. Els quatre atletes comencen junts la prova i s'han de mantenir units en tot el recorregut fins a creuar la línia de meta. Compten amb dos membres de suport que es van anar trobant a diversos punts del camí. Cada grup es compromet a aportar a la causa 1.500 euros com a mínim. De mitjana, però, n'aconsegueixen uns 2.044.

Tot i que hi ha corredors de perfils molt diversos, el participant majoritari a la cursa és algú que té entre 36 i 40 anys. Molts d'ells vénen amb altres treballadors de la mateixa empresa, tot i que també hi ha grups d'atletisme i colles d'amics.

Sortida de la Trailwalker 2014. Foto: Martí Albesa

La majoria dels equips, un 51,2%, provenen de les comarques barcelonines i en segon lloc, 17,2%, hi ha els vinguts des de la demarcació de Girona amb 71 grups inscrits. En tercera posició, 11,2%, hi ha els equips madrilenys, seguits en quart lloc pels valencians, 5,9%.

A part dels participants a la cursa, la prova ha comptat amb més de 450 voluntaris distribuïts al llarg del recorregut. L'any passat es van aconseguir 630.000 euros entre 272 equips.

Galeria de fotos Trailwalker Oxfam Intermon 2014


L'equip camprodoní va arribar a la meta després de 24 hores.