El record de Joan Triadú es manté ben viu

Els premis literaris que porten el nom de l'escriptor i pedagog ribetà compten amb 148 treballs

Redacció
25 d'abril del 2014
Foto de família dels guardonats als Premis Joan Triadú
Foto de família dels guardonats als Premis Joan Triadú | CCR
Foto de família dels guardonats als Premis Joan Triadú. Foto: CCR

L'escriptor i pedagog Joan Triadú va morir l'octubre de 2010 però el seu record continua ben viu. Un any més, la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès es va omplir a l'entorn de Sant Jordi –concretament el dijous a la tarda- per l'acte de lliurament dels premis literaris que porten el seu nom i que aquest 2014 han arribat a la 23a edició.

En la presentació, Miquel Rovira, president del Consell, acompanyat del conseller comarcal de Cultura, Marc Grifell, va destacar “la bona salut” d’aquests premis, que han gaudit d’una alta participació. Rovira va fer referència a l’esperit reivindicatiu amb què aquest any s’ha celebrat la Diada de Sant Jordi i tots els actes relacionats. “Hem de lluitar contra el drac que ens oprimeix, l’Estat espanyol, i ho hem de fer amb les nostres eines més preuades: la llengua, la cultura, i pujant aquesta generació de nens, nenes i joves que tenim avui aquí i que participen en el seu entorn, fent créixer els pobles, la comarca i el país”. Rovira també va recordar, evidentment, la figura de Triadú.

Enguany el jurat, format per membres destacats de l’àmbit educatiu, cultural i literari del Ripollès: Toni Pujals, Maria Perramon, Alícia Pujol i Daniel Palomeras, va avaluar 148 treballs, que van arribar al Consell després de la preselecció feta pels propis centres educatius. Igual que l’any passat, es va comptar amb la participació d’alumnes dels 18 centres educatius (escoles, instituts i seccions d’institut) del Ripollès.

Globalment s'han premiat un total de 27 treballs en poesia i prosa en les diferents categories en què es divideix el certamen: categoria A (3r i 4t primària), categoria B (5è i 6è primària), categoria C (1r i 2n d’ESO), categoria D (3r i 4t d’ESO i Batxillerat) i els premis especials per als alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll. Tots ells van rebre com a obsequi un llibre i un diploma i, els primers premis de poesia i prosa de la categoria D, un xec de 100 euros cadascun. Durant l’acte, seguit pels alumnes premiats, familiars i amics, els rapsodes Ramon Alabau i Roser Capdevila van posar veu als textos dels primers premiats de cada categoria.

Llista completa de premiats al web del Consell Comarcal del Ripollès