L'ANG denuncia la «construcció il·legal» d'una zona de trial al terme de Camprodon

Els ecologistes porten als Agents Rurals el nou circuit que s'està creant a l'EIN de l'Alta Garrotxa

Redacció
22 d'abril del 2014
L’Associació de Naturalista de Girona (ANG) ha denunciat davant del cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i el SEPRONA de la Guàrdia Civil la construcció presumptament il·legal d'una zona de trial al terme de Camprodon. Els treballs s'estan realitzant en una zona protegida, que forma part de l'EIN de l'Alta Garrotxa, i provoquen segons els ecologistes moviments de terra, alteracions dels cursos hídrics i l’eliminació de la vegetació de ribera.

El principal motiu de la denúncia que l’ANG ha presentat aquest matí "són les alteracions sobre el medi natural conseqüència de la construcció il·legal d’un circuit de trial". A més, l’entitat ecologista considera que l’accés motoritzat indiscriminat en senders i rieres dins d’aquest espai protegit genera importants impactes ambientals, perjudicant greument els valors naturals i paisatgístics de l’Alta Garrotxa.
 
L’entitat té constància del reiterat incompliment de la normativa d’accés motoritzat i de les normes especials de Protecció de l’Alta Garrotxa, fet que asseguren que té efectes molt negatius pels valors de l’espai. A més, exposa que l’incompliment de la normativa pot arribar a suposar un risc per les persones. Pel que fa al circuit de trial, les principals afectacions són sobre la riera de la Quera, inclosa dins a XN-2000, i en concret sobre les vernedes que són Hàbitat d’Interès Comunitari Prioritari. L’entitat també critica el tancament irregular de la finca.
 
L’ANG alerta no només dels danys que ja s’han causat, sinó dels danys potencials que la pràctica constant del trial causarà en aquests zona, i recorda que les normes especials de protecció de l’Alta Garrotxa no permeten la construcció d’un circuit de trial dins de l’EIN de l’Alta Garrotxa. En la denúncia presentada, l’entitat ecologista demana a les administracions competents que sancionin i obliguin a la propietat, no només a paralitzar les actuacions, sinó també a restituir els valors naturals de l’indret.