Marc Carós supera Rafa Parés i estrena el palmarès de la Corriols de Foc

El santjoaní Eric Moya completa el podi de la cursa de 21 km mentre que Aleix Fàbregas guanya la de 13 | En dones, victòries de Maria Vilà i Núria Villegas

L'Esportiu Ripoll ha sumat tres victòries a Vallfogona
L'Esportiu Ripoll ha sumat tres victòries a Vallfogona | Arnau Urgell
Arnau Urgell
20 d'abril del 2014
L'Esportiu Ripoll ha sumat tres victòries a Vallfogona. Foto: Arnau Urgell

Marc Carós ha estrenat aquest diumenge sota la pluja el palmarès de la Corriols de Foc, la cursa de muntanya de Vallfogona de Ripollès. L'atleta de l'Esportiu Ripoll s'ha endut el particular duel amb Rafa Parés, actual campió de Catalunya, i ha aconseguit la seva segona victòria al Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. El santjoaní Eric Moya, que ha gravat tota la cursa per ElRipollès.info amb una càmera Go Pro, ha completat el podi de la cursa de 21 km.

A la cursa de 12 km la victòria ha estat per Aleix Fàbregas mentre que en dones ha guanyat Maria Vilà, sumant la tercera victòria pel club ripollès. A la llarga, per la seva banda, Núria Villegas ha impedit el pòquer d'Alba Segura –avui segona amb el mateix temps- que havia guanyat a Campdevànol, Ripoll i Ogassa.

Una cursa molt igualada

La Corriols de Foc es preveia molt igualada i no ha decebut. Fins al castell de Milany, un dels punts més alts del recorregut per sobre els 1.500 metres, han arribat junts Marc Carós –encara amb molèsties per una caiguda-, Rafa Parés i l'osonenc Albert Pujol. "A la primera baixada els he deixat enrere però m'han tornat a atrapar", ha explicat el corredor de Ripoll. Posteriorment, en el penúltim descens ha aconseguit un marge important tot i que finalment ha arribat a meta amb només 45 segons de marge respecte el segon classificat. Eric Moya, que a cada cursa fa un pas endavant, ha superat en el tram final a Albert Pujol i s'ha quedat a 15 segons del segon graó del podi.

Carós reconeixa que en alguns moments el dolor per la lesió a la costella ha estat important i que per això ara es pendrà un temps de descans. El següent objectiu és la Transvulcània a les Canàries on farà el salt a una ultratrail. Hi serà també una bona representació de la comarca com el mateix Eric Moya, o el ripollès Roger Viñas, entre altres.

Xevi Guinovart, líder provisional

La Corriols de Foc ha suposat un canvi en el liderat de la classificació general del campionat. El vilanoví Xevi Guinovart ha aprofitat l'absència de Josep Viñas per situar-se primer amb 3.458 punts, set més que el ripollès Jordi Vila. Ambdós corredors ja han corregut quatre curses –en puntuen cinc- mentre que Marc Carós és el que ha acumulat més puntuació fent-ne tres (2.968 punts). En dones Alba Segura es manté líder intractable amb 4.000 punts per davant de Dolors Morcillo i Anna Capdevila.

Classificació Corriols de Foc 21 km (pdf)

Classificació Corriols de Foc 12 km (pdf)

Classificació general masculina Campionat del Ripollès (pdf)

Classificació general femenina Campionat del Ripollès (pdf)
 



Marc Carós ha guanyat a Vallfogona. Foto: Arnau Urgell

Alba Segura, Anna Capdevila i Dolors Morcillo, abans de la sortida. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)