Triple podi ripollès a la Marxa del Cap de Creus

Xavi Llamas guanya la ultra de 87 km, Roger Viñas la trail de 60 km i Laura Prat, segona en aquesta mateixa cursa

Redacció
20 d'abril del 2014
Els atletes del Ripollès han fet un gran paper a la Marxa 24 Hores del Cap de Creus, que s'ha disputat aquest cap de setmana a l'Alt Empordà. En la modalitat ultra, de 87 km, la victòria ha estat per Xavi Llamas, santjoaní establert a Roses, mentre que a la trail de 60 km ha guanyat Roger Viñas mentre que Laura Prat ha estat segona en categoria femenina.

Xavi Llamas, en plena preparació de la Transvulcània, ha completat els 87 km en 9 hores, 14 minuts i 57 segons. Ha entrat a meta amb només quatre segons de marge respecte Jordi Funollet i poc més de mitja hora cap al triplet format per Rafel Turrà, Fèlix Domingo i Juan Diego Martín.

Més clara ha estat la victòria de Roger Viñas (Esportiu Ripoll) a la cursa de 60 km. L'atleta ripollès ha arribat a la meta de Llançà en poc més de 6 hores i 18 minuts. El segon classificat, José Manuel Garrote, ha tardat més de mitja hora més mentre que Martí Gutiérrez, tercer classificat, ho ha fet al cap d'una hora. En dones, Laura Prat (Besttrail Team) ha acabat la cursa amb 8 hores i 51 minuts, una hora més que Olga Gasset.

La Unió Excursionista Llançanenca organitzava la desena edició de la Marxa 24 Hores del Cap de Creus. La competició era puntuable per a la Copa Catalana de Caminades de Resistència que organitza la FEEC. El recorregut tenia una distància total de 87,27 quilòmetres amb 2.829 metres de desnivell acumulat en pujada i 2.821 metres en baixada. La prova transcorria per indrets tant emblemàtics com el far del Cap de Creus, la cala dels Joncols, i poblacions com Cadaqués, Portlligat o el Port de la Selva.

Classificació Marxa 24 Hores del Cap de Creus-60 km

Classificació Marxa 24 Hores del Cap de Creus-87 km