Pasqua formatgera a Ribes de Freser

La Fira Formatgera arriba diumenge a la tretzena edició

Redacció
19 d'abril del 2014
Ribes de Freser tancarà la Setmana Santa amb la ja tradicional Fira Formatgera. Un certamen que se celebra el Diumenge de Pasqua i que enguany arriba a la tretzena edició. L’objectiu d’aquesta activitat firal és oferir formatges artesans de cada especialitat i una selecta varietat tant de vaca, cabra i ovella; siguin tendres, curats amb llet crua i amb llet pasteuritzada; com també pastissos de formatge i mató, etc.

Enguany s'esperen una trentena de parades situades a l'entorn de la plaça del Mercat i del passeig Àngel Guimerà, la meitat de les quals seran de formatges. Cap al migdia es farà un tast comentat amb els formatges presents a la fira sota el marc d’una sessió formativa i popular d’una hora i seguidament es realitzarà una presentació de la Cervesa Minera i el formatge Abadessa acompanyada de tastets. Com les darreres edicions es faran dues activitats infantils, un taller demostratiu de mató per nens i el concurs de munyir cabres.
 
Per altra banda, alguns restaurants adherits als Fogons de la Vall de Ribes oferiran menús temàtics o plats amb formatges per sumar-se a la fira.

Galeria fotos 2011 (Patronat Turisme Vall de Ribes)

Galeria fotos 2010 (Lluís Rodríguez)