Vallfogona celebra la Pasqua corrent

Diumenge s'estrena la Corriols de Foc, la quarta prova del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès | Marc Carós i Rafa Parés, grans favorits

Redacció
18 d'abril del 2014
Marc Carós buscarà la segona victòria al campionat
Marc Carós buscarà la segona victòria al campionat | Arnau Urgell
Marc Carós busca la segona victòria al campionat. Foto: Arnau Urgell

El Campionat de Curses de Muntanya no s'atura ni per Setmana Santa. Aquest diumenge, coincidint amb la Pasqua, es disputarà la primera edició de la Corriols de Foc de Vallfogona, la quarta prova puntuable pel circuit comarcal. Hores d'ara hi ha uns 130 inscrits i s'espera que la xifra final superi els 150.

La Corriols de Foc és una prova de nova creació amb inici i final a Vallfogona de Ripollès. Recorre bona part del terme fent cim a Santa Magdalena i Milany, els sostres de la cursa, a més de 1.500 metres d'altitud. El traçat principal té un recorregut de 21 km i 976 metres de desnivell positiu mentre que n'hi haurà un segon de 12 km que puntuarà la meitat a la general.

A nivell esportiu destaca la presència de Marc Carós que no va poder córrer a Ogassa i que a priori és el gran favorit malgrat les molèsties físiques que arrossega. El seu principal rival serà el berguedà Rafa Parés, campió de Catalunya l'any passat. Dani Ballesteros –segon a la general-, Eric Moya, Dani Erena, Cinto Ajram i Xevi Guinovart seran alguns dels altres homes a tenir en compte. Sigui com sigui, hi haurà canvi de líder per l'absència de Josep Viñas. En dones, Alba Segura intentarà la quarta victòria –després de guanyar a Campdevànol, Ripoll i Ogassa- en una cursa on també competiran Anna Capdevila i Dolors Morcillo, entre altres.

La sortida de la cursa de 21 km està prevista per a les 10 del matí mentre que un quart d'hora més tard ho farà la de 12 km. L'entrega de premis es farà a la una del migdia en una jornada on les Caramelles també seran protagonistes a Vallfogona.

Classificació general masculina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès (pdf)

Classificació general femenina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès (pdf)


Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)