El Trial de Santigosa, en blanc i negre

Recull d'imatges de Josep Maria Montaner dels 3DTS del 1981 | El mollonenc Francesc Moret opta a revalidar la 43a edició de la prova de Sant Joan

Arnau Urgell
16 d'abril del 2014
Zona de les escales del Molí, dels 3DTS del 1981
Zona de les escales del Molí, dels 3DTS del 1981 | JM Montaner
3 Dies Trial Santigosa de 1981. Foto: Josep Maria Montaner

A Sant Joan de les Abadesses l'única processó que hi ha per Setmana Santa és la de les motos de trial. Els 3 Dies de Trial de Santigosa són una autèntica tradició que enguany ja arriben a la 43a edició. ElRipollès.info aprofita la disputa de la prova per publicar una galeria de fotos de Josep Maria Montaner dels 3DTS de l'any 1981. Les imatges, majoritàriament, pertanyen a la mítica zona urbana de les escales del Molí.

El Trial de Santigosa del 2014 es disputarà entre el divendres 18 i el diumenge 20 d'abril. Ja fa uns dies que les inscripcions es van esgotar –hi havia dorsals- però finalment seran quasi 230 participants, un rècord absolut. A nivell esportiu el mollonenc Francesc Moret –que enguany no disputa el Mundial- intentarà reeditar la victòria assolida per primera vegada l'any passat –la primera d'un pilot del Ripollès (foto, Marc Cargol)-. En principi, no hi haurà duel amb Jordi Pascuet, guanyador de vuit edicions dels 3DTS, que no serà a Sant Joan.

Tampoc no està confirmada la presència de cap dels grans noms de l'elit mundial. I és que aquesta setmana hi ha una prova a Austràlia i no tornen fins al dijous. Tot i això, des del Moto Club Abadesses , esperen que a darrera hora a Sant Joan aparegui algun pilot mundialista –encara que no siguin els tres dies-. Entre els internacionals sí que hi haurà el jove Jaime Busto i un equip de JTGAS.

Noranta zones en tres dies

Els 3DTS aposten pels elements que la fan una prova mítica a nivell català i estatal. Al llarg de les tres jornades els 200 pilots hauran d'afrontar 90 zones diferents –30 per dia- per paratges de gran bellesa. Es manté la fórmula “non stop” per tal de donar més dinamisme en un recorregut de 40 quilòmetres per jornada. Com sempre, la meteorologia determinarà el grau de duresa de la prova tot i que hores d'ara sembla que les precipitacions, si es produeixen, serien més aviat fenòmens aïllats.

Les zones seran del nivell blau mitjà/baix. Tanmateix i perquè el trial sigui competitiu per als pilots professionals, es marcaran quatre zones per dia d’un nivell superior, les quals estaran degudament senyalitzades.

3 Dies Trial Santigosa de 1981. Foto: Josep Maria Montaner

Galeries de fotos Trial de Santigosa

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, primera jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2011 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2010 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2009 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 2008 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 1981 (Josep Maria Montaner)