Un camprodoní busca finançament per assistir a un campionat de robots de sumo al Japó

El jove Xavier Puigmal, convidat al All Japan Robot Sumo

Redacció
09 d'abril del 2014

El camprodoní Xavier Puigmal Claravall busca finançament per poder assistir a un campionat de robots de sumo del Japó. El jove de Camprodon es va aficionar a aquesta modalitat de competició arran dels estudis de grau superior de Regulació i Control d’Autòmats que va fer a Olot. Els coneixements en electrònica, mecànica i programació li van permetre crear el seu propi equip de competició –Smith- aconseguint grans resultats.

Precisament la participació al Robotchallenge de Viena (vídeo superior) va despertar l'interès de la delegació japonesa, els líders mundials en aquest camp, a causa de la innovació dels robots catalans. Per aquest motiu el van convidar a competir a l'All Japan Robot Sumo (vídeo inferior), amb l'estada i la inscripció pagada. Tanmateix, Puigmal necessita patrocinador per assumir l'elevat cost del viatge –fins ara s'ha pagat de la seva butxaca totes les despeses de les competicions-.

La competició de robots de sumo consisteix en fer córrer un aparell per un tatami de color negre on hi ha dibuixada una ratlla de color blanc i aconseguir mantenir-s’hi a dins fent fora als rivals. Per tant la dificultat consisteix en crear i perfeccionar màquines, suficientment evolucionades per ser capaces de fer fora del cercle l’oponent, i mantenir-se al tatami per guanyar els combats.