Marc Pinsach i Nil Cardona no fallen a la Pocatraça de Núria

La parella formada per Oriol Cardona i el lletissó Marc Solà, subcampiona d'Espanya per equips | Victòries de Joan Reyné en júnior i Xevi Sadurní en veterans

Arnau Urgell
06 d'abril del 2014
Marc Pinsach i Nil Cardona
Marc Pinsach i Nil Cardona | www.corriolsdellum.com
Marc Pinsach i Nil Cardona han guanyat la Pocatraça. Foto: Pep Ubach/www.corriolsdellum.com

Marc Pinsach i Nil Cardona no han fallat i aquest diumenge s'han imposat a la Pocatraça de Núria, prova que puntuava per la Copa Catalana i que era el Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya per equips. La parella formada per Oriol Cardona i Marc Solà han estat segons mentre que també cal destacar la victòria en júniors del camprodoní Joan Reyné fent parella amb Andreu Sarrà i en veterans del ripollès Xevi Sadurní amb Alfons Gaston.

La Pocatraça del CE Olot, que arribava a la quinzena edició, és una proves més clàssiques del calendari català d'esquí de muntanya. Hi han participat unes 45 parelles entre les quals bona part de l'elit d'aquest esport tant a nivell català com estatal. La FEEC hi duia la selecció catalana en ple i la seva parella més potent, formada pel cassanenc Marc Pinsanch i el banyolí Nil Cardona –esquiador de l'SC Camprodon-, han complert els pronòstics i s'han proclamat campions d'Espanya. Han completat el recorregut de 2.100 metres de desnivell amb un temps de 2:02:40. Els subcampions han estat el lletissó Marc Solà que ha fet parella amb el júnior Oriol Cardona –avui competint amb els grans-, amb un equip 100% del club camprodoní. Els tercers han estat Luis Alberto Hernando i Manuel Merillas mentre que també cal destacar, entre els membres de l'SCC, la cinquena posició de Genís Zapater, fent parella amb Gerard Vila, i l'equip format per Pere Plana i Jaume Guàrdia.

La prova ha començat al santuari de Núria a les nou del matí. Els sèniors i júniors masculins han afrontat un recorregut amb 2.100 metres de desnivell que pràcticament ascendia al Puigmal i passava per Noufonts i Noucreus.

En categoria femenina sènior la victòria ha estat per Marta Garcia i Marta Riba que s'han imposat a Anna Comet i Anna Fargues. En júniors el triomf han estat pel camprodoní Joan Reyné i Andreu Sarrà per davant del santpauenc Jordi Martín i Quim Julià. En noies la victòria ha estat per la parella osonenca formada per Laura Balet i Erola Bisquert.

Classificació de la Pocatraça 2014 (pdf)