El tanatori de Ripoll estrena crematori

El nou servei d'incineració, que actualment al Ripollès suposa el 20% dels serveis, ha comportat una inversió de 260.000 euros

Redacció
03 d'abril del 2014
Crematori del tanatori de Ripoll
Crematori del tanatori de Ripoll | Àltima
Crematori del tanatori de Ripoll. Foto: Àltima

El tanatori de Ripoll, del grup funerari Àltima, ha estrenat recentment un crematori, el que suposa el primer servei d’incineració de la comarca. El crematori, ubicat a les instal·lacions de l'empresa situades al polígon Rocafiguera, entre Ripoll i Campdevànol, han suposat una inversió de 260.000 euros i evitarà haver de desplaçar-se fora de la comarca, especialment a Olot.

L'empresa explica que la incineració és una demanda en augment a Catalunya, on se situa al voltant del 35%. Al Ripollès, aquesta tendència es troba al 20%, i es preveu que vagi creixent en els propers anys. Per a Josep Ventura, director de Serveis Funeraris d’Àltima, “amb aquest nou crematori podem donar resposta a aquesta necessitat, evitant llargs desplaçaments a les famílies que requereixin aquest servei a la comarca”.

Per a la instal·lació del nou forn incinerador, s’ha adaptat un espai de 175 m² situat a la planta semisoterrani del tanatori, amb una façana que dóna directament a l’exterior i que permet l’entrada de llum natural. L'espai consta de cinc zones ben diferenciades: un hall d’accés, una sala per a l’estança de familiars, una sala per a la visualització de la introducció del fèretre al forn i una última sala -on es troba el forn incinerador-, per a l’ús exclusiu del personal de serveis del tanatori. A més, per afavorir l’accés de les famílies a les noves dependències, s’ha incorporat un ascensor que comunica les plantes semisoterrani, baixa i primera del tanatori. Per a la construcció del nou servei d’incineració, que compleix amb els estrictes requisits mediambientals verificats per les administracions, Àltima ha invertit 260.000 euros.
 
El nou forn incinerador se suma als altres sis que l’empresa gestiona a Catalunya, en concret, un al tanatori de Figueres, dos al tanatori de Gran Via L’Hospitalet, un al tanatori de Sitges i dos al cementiri de Roques Blanques (El Papiol). L'empresa, que el 2012 va comprar Pompes Fúnebres del Ripollès, gestiona 26 tanatoris arreu del país entre els quals els de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

Tanatori de Ripoll. Foto: Àltima