Comitè i direcció de Comforsa acosten posicions en les negociacions del conveni

Els treballadors no es mobilitzaran a la Fira de les 40 Hores i l'acord es pot tancar la setmana vinent

Arnau Urgell
02 d'abril del 2014
Els treballadors de Comforsa no es mobilitzaran Foto: Arxiu ElRipollès

Comitè d'empresa i direcció de Comforsa han acostat posicions en les negociacions del conveni. Després de mesos amb posicions molt allunyades, fa pocs dies que els representants dels treballadors van alçar la veu i van amenaçar amb mobilitzacions durant la Fira de les 40 Hores. Una possibilitat que hores d'ara està pràcticament descarta després que l'empresa hagi cedit en algunes de les demandes dels sindicats.

Els dos principals elements de desencontre entre les dues parts eren a nivell salarial i de gestió de les baixes. “Hem acostat posicions en ambdós temes”, ha explicat a ElRipollès.info Xavier Rodríguez, delegat comarcal de CCOO i membre del comitè d'empresa. “Si la direcció ha cedit en part ara no té sentit mobilitzar-nos”, ha admès.

L'acord es podria tancar a inicis o mitjans de la setmana vinent i es posaria fi a mesos de negociació. Fins ara des del comitè es denunciava que la proposta de l'empresa era molt pitjor que el conveni del sector a nivell gironí. En aquest sentit reclamaven un petit increment del salari inferior a la que es contempla al conjunt de la demarcació. A més, denunciaven que es retallaven alguns dels drets assolits al llarg de la història de l'empresa i que en els darrers anys s'havien mantingut a canvi d'acceptar una congelació salarial.