Neurosi publica «Plantes remeieres del Ripollès»

El llibre, de Roser Salomó, és una recopilació d'articles apareguts a la revista "La Tira"

Redacció
01 d'abril del 2014
L'Editorial Neurosi acaba de publicar Plantes remeieres del Ripollès. En el llibre es descriuen les plantes remeieres més comunes del Pirineu, especialment les de la comarca. Es tracta d'una recopilació dels articles d'aquesta temàtica que s’han publicat a diversos números de la revista La Tira, dirigida per Roser Salomó.

Els articles sobre cada planta s’ordenen alfabèticament i en descriuen les propietats, per a què serveixen, com s’han d’emprar així com algunes curiositats. També inclou una fotografia per poder-la identificar amb facilitat. Entre altres coses, permet aprendre que el romaní floreix gairebé tot l’any i que se sol recollir a la primavera o estiu, que l’espígol, com a infusió, tradicionalment s’ha fet servir com a tractament per a les infeccions del pit, tos i refredats, o que un test d’alfàbrega a la finestra de l’habitació allunya els insectes.

L’autora, Roser Salomó, invita a redescobrir els remeis casolans tradicionals que les herbes aporten en un intent de recuperar tant el saber tradicional popular com ajudar-nos a viure una mica millor i restablir la salut perduda als estressants quefers quotidians de la nostra societat actual. Es tracta del 46è llibre que edita l'Editorial Digital Neurosi i que serveix per iniciar la col·lecció de Botànica.