El Ripollès tindrà el curs vinent el primer grau de cicle superior dual en direcció de cuina

L'Aula d'Hostaleria i l'Institut Abat Oliba volen atreure alumnes d'altres comarques en una oferta formativa que complementarà els cicles de grau mitjà

Arnau Urgell
31 de març del 2014
Presentació del nou grau superior en direcció de cuina
Presentació del nou grau superior en direcció de cuina | Arnau Urgell
Josep Polanco, Rosa Maria Tolós i Miquel Rovira. Foto: Arnau Urgell

El Ripollès tindrà el curs vinent el primer cicle superior en direcció de cuina amb modalitat dual. Això suposa que els alumnes compartiran part de la formació a les aules amb la que faran en empreses. A més, tindran una beca-salari o un contracte laboral per la feina que realitzin. La nova oferta formativa, impartida per l' Aula d'Hostaleria i l'Institut Oliba, complementarà els cicles de grau mitjà en cuina i pastisseria. La presentació s'ha fet a la mateixa Aula en el marc d'un acte per promocionar els productes agroalimentaris de la comarca.

El sector turístic és molt important al Ripollès i això suposa que hi hagi demanda de professionals qualificats. Per aquest motiu tant el Consorci Ripollès Desenvolupament com el Departament d'Ensenyament han vist necessari que, per primera vegada, la comarca tingui un cicle formatiu de grau superior en l'àmbit de la restauració. Tal i com està passant en altres àmbits, s'ha apostat per la modalitat dual, és a dir, un model basat en repartir el procés formatiu entre els centres educatius i les empreses.

“És pioner a Catalunya perquè mai fins ara s'havia apostat pel model dual en els cicles de direcció de cuina”, ha explicat Josep Polanco, cap d'inspecció del Departament d'Ensenyament. Rosa Maria Tolós, directora de l'Institut Abat Oliba, ha afirmat que l'oferta pretén donar resposta a les necessitats del Ripollès però també a les comarques veïnes. En aquest sentit s'espera que part dels 20-25 alumnes de la primera promoció provinguin de fora de la comarca.

Fins ara, l'Aula d'Hostaleria oferiria un grau de cicle mitjà de cuina així com un de pastisseria i programes de qualificació professional inicial (PQPI). “Hem tancat el cercle”, ha assegurat Tolós. En l'acte també hi ha participat Miquel Rovira, president del Consell Comarcal i vicepresident de CRD, que ha celebrat la creació d'una nova oferta formativa.