El Ripollès es fa sentir a la manifestació de Brusel·les

Els Randellaires encapçalen la delegació comarcal en una marxa amb independentistes d'arreu d'Europa

Els Randellaires, a Brusel·les
Els Randellaires, a Brusel·les | Marta Giralt
Redacció
31 de març del 2014
Els Randellaires, a Brusel·les. Foto: Marta Giralt

El Ripollès es va fer sentir aquest diumenge al cor d'Europa. Els Randellaires van encapçalar la delegació de la comarca que es va manifestar a Brusel·les per tal d'exigir el dret d'autoderminació de nacions com Catalunya, Flandes i Escòcia. Amb el lema "Europe, we will vote!" (Europa votarem!) es van aplegar 4.000 persones, segons la policia belga, i 25.000, segons els organitzadors.

Els Randellaires van amenitzar dissabte la Calçotada Popular de la Greda de la Garrotxa. Tan bon punt van acabar, van agafar carretera i manta per arribar a la capital comunitària. A Brusel·les van ser un dels centres d'atenció de la manifestació independentista amb les seves cançons tradicionals del Ripollès.

La marxa va aplegar sobretot catalans i flamencs però també tirolesos dels sud, escocesos i bascos. Els manifestants, convocats per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus van voler denunciar davant les institucions comunitàries les "dificultats i amenaces per exercir la democràcia i el dret de votar en un referèndum". "No farem cap pas enrere, rebutgem qualsevol oposició, dificultat o amenaça a l'exercici d'un dret fonamental universal com el dret a l'autodeterminació", va advertir Anna Arqué, portaveu de l'organització convocant.