El «Purito» Rodríguez guanya la Volta Catalunya més ripollesa

El ciclista vallesà no s'ha deixat sorprendre per Alberto Contador i ha sumat el seu segon triomf

El «Purito» ha guanyat la seva segona Volta
El «Purito» ha guanyat la seva segona Volta | Volta Catalunya
30 de març del 2014
El «Purito» Rodríguez ha guanyat la seva segona Volta Catalunya. Foto: Volta Catalunya

Joaquim el "Purito" Rodríguez no s'ha deixat sorprendre i ha guanyat per segona vegada la Volta Catalunya, competició que ja havia aconseguit el 2010. La prova ha acabat aquest diumenge a Barcelona després que al llarg de la setmana convertís el Ripollès en el centre mundial del ciclisme amb la disputa de fins a tres etapes.

El ciclista de Parets del Vallès ha sabut controlar un tímid atac final d'Alberto Contador i ha pogut mantenir el marge de quatre segons respecte el madrileny. El nord-americà Van Garderen, que va guanyar a Vallter 2000, ha completat el podi.

L'última etapa ha tingut com a part final vuit voltes a un circuit a la muntanya de Montjuïc. La pluja ha obligat a escurçar-lo en un quilòmetre i ha fet que els ciclistes evitessin grans riscos. L'holandés Lieuwe Westra, de l'equip Astana, ha aconseguit la victòria després de destacar-se de l'escapada del dia que havia començat amb 13 homes i ha acabat amb cinc ja a Montjuïc.

El "Purito", que l'any passat es va haver de conformar amb el segon lloc a la Volta, n'ha tingut prou amb un atac a 500 metres de l'arribada de la Molina per endur-se la victòria a la general. Aquell dia va aconseguir un marge de cinc segons respecte Alberto Contador que han estat suficients ja que el ciclista madrileny tot just li va retallar un a Vallter.