Agustí Roc no falla i revalida la victòria al Km Vertical d'Ogassa

Jessed Hernàndez i el lletissó Marc Solà completen el podi | Josep Viñas, quart, manté el liderat a la general | Alba Segura aconsegueix la tercera victòria del campionat en categoria femenina

Arnau Urgell
30 de març del 2014
Agustí Roc, al Km Vertical d'Ogassa 2014
Agustí Roc, al Km Vertical d'Ogassa 2014 | Marc Cargol
Agustí Roc, al Km Vertical d'Ogassa Foto: Marc Cargol

Agustí Roc, triple campió del món, no ha fallat i ha revalidat aquest diumenge el triomf al Km Vertical d'Ogassa. L'atleta manresà ha completat els 4,9 km de recorregut i un desnivell positiu de 1.100 metres amb un temps de 46 minuts i 45 segons, pitjor que l'assolit l'any passat. El segon classificat ha estat per un altre dels favorits, el maresmenc Jessed Hernàndez, mentre que el lletissó Marc Solà –una de les novetats a darrera hora. ha completat el podi. Josep Viñas, quart, manté el liderat a la general. En dones, tercera victòria en tres proves de l'empordanesa Alba Segura, líder indiscutible del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès.

La gran novetat d'enguany ha estat sortida individual. Els corredors, a partir de dos quarts de deu, han partit de la plaça Dolça d'Ogassa amb una diferència de mig minut. Agustí Roc, que ha sortit a la meitat de la llista, ràpidament ha mostrat que buscava la victòria i ha arribat al Puig Estela amb el millor registre. El podi l'han complet Jessed Hernàndez i Marc Solà, dos dels últims en sortir, amb un temps de 47:38 i 48:04, respectivament. També cal destacar la quarta posició de Josep Viñas –que fins a darrer moment ha conservat plaça de podi- i la cinquena del ripollès Aleix Fàbregas. En una participació de luxe, amb els dos darrers campions de la Copa Catalana de l'especialitat, ha sobresortit la vuitena posició del júnior osonenc Marc Trasserra (51:14).

Entre les dones l'empordanesa Alba Segura sembla que no tingui rival en aquest Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. Després de guanyar a la Hivernal de Campdevànol i a les Quatre Ermites de Ripoll, avui ha sumat la tercera victòria de manera clara (1:02:36). El podi l'han completat Núria Laucó (1:04:57) i Núria Villegas (1:05:32). Teresa Forn, guanyadora del 2013, només ha pogut ser sisena mentre que la santjoanina Anna Capdevila ha arribat al Puig Estela en vuitena posició.

Viñas i Segura refermen el liderat

Després de dues victòries, l'osonenc Josep Viñas s'ha hagut de conformar avui amb la quarta posició. Tanmateix, ha refermat el liderat ja que avui el ripollès Marc Carós –fins ara segon classificat- no ha pogut córrer per motius personals. Viñas ja suma 2.952 punts després de tres curses i en té quasi 300 d'avantatge respecte Dani Ballesteros (2.666 punts) mentre que Joan Vilardell és tercer amb 2.619.

En dones Alba Segura ha fet el ple i ja suma 3.000 punts. Dolors Morcillo es manté segona amb 2.891 punts mentre que la santjoanina Anna Capdevila tanca els llocs d'honor amb 2.647 punts.

Alba Segura, tres victòries en tres curses. Foto: Marc Cargol

Resultats Km Vertical 2014

Classificació general masculina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès (pdf)

Classificació general femenina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès (pdf)

Galeries de fotos Km Vertical d'Ogassa

Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa 2013 (Arnau Urgell)

Vídeo de l'ascens d'Agustí Roc al Km Vertical d'Ogassa 2013 (Ferran Serra)


Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Gerard Garcia i Arnau Urgell)

Hivernal de Campdevànol II (Rastres: Gerard Garcia)

Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)