Els treballadors rebutgen el conveni col·lectiu de Comforsa

El conflicte laboral s'escenificarà a Ripoll amb una manifestació durant la Fira de les 40 Hores

Redacció
28 de març del 2014
Els treballadors de Comforsa tornaran a mobilitzar-se a Ripoll
Els treballadors de Comforsa tornaran a mobilitzar-se a Ripoll | AU
Els treballadors de Comforsa tornaran a mobilitzar-se a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Nou conflicte laboral a Comforsa. La proposta de conveni col·lectiu que ha plantejat la direcció no ha satisfet gens al comitè d'empresa que ja preveu mobilitzacions. En aquest sentit, els treballadors de l'empresa metal·lúrgica, segons han confirmat fonts de CCOO, han previst la possibilitat de manifestar-se a Ripoll coincidint amb la Fira de les 40 Hores que se celebrarà el primer cap de setmana d'abril.

“La proposta de l'empresa és molt pitjor que el conveni del sector a nivell gironí”, expliquen des de Comissions Obreres. De fet, el mateix comitè demanava un petit increment del salari inferior a la que es contempla al conjunt de la demarcació. A més, denuncien que es retallen alguns dels drets assolits al llarg de la història de l'empresa i que en els darrers anys s'havien mantingut a canvi d'acceptar una congelació salarial. Els representants dels treballadors també critiquen els “astronòmics salaris” de la direcció i els alts càrrecs de l'empresa de capital cent per cent públic.

La manifestació de la setmana vinent a Ripoll –per la qual encara no s'ha fixat encara la data concreta- es pot convertir, segons fonts del comitè, la primera de les mobilitzacions per reclamar una millora de les condicions del conveni.