Torna l'horari d'estiu

per Redacció, 27 de març de 2014 a les 17:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La matinada d’aquest diumenge 30 de març, el rellotge s'avançarà una hora a les dues de la matinada, que passaran a ser les tres (o sigui, en l’argot popular, “dormirem una hora menys”). El canvi d'horari facilita la reducció de la despesa energètica derivada de la il·luminació artificial, ja que adequa la franja horària a les hores de llum natural.

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) calcula que es generarà un estalvi de 30 milions d'euros (impostos inclosos) durant els set mesos que estarà en vigor. El 90% de l'estalvi es concentra en les llars, on l'ICAEN estima que la despesa es podrà reduir entre 11 i 12 euros per llar.


El canvi horari s'aplica de manera coordinada a tota la Unió Europea i a una vuitantena de països de tot el món. La diferenciació entre l'horari d'estiu i el d'hivern es va iniciar l'any 1974 com a mesura d'estalvi davant de l'encariment del petroli i, per tant, de l'energia. Des de l'any 1980, la Comissió Europea es responsabilitza d'harmonitzar els canvis horaris a Europa.

Més informació del canvi d'hora

 

Participació