Luka Mezgec arribarà líder de la Volta Catalunya al Ripollès

El ciclista eslovè encadena dos triomfs a l'esprint | De dimecres a divendres la prova passarà per la comarca

Arnau Urgell
25 de març del 2014
La Volta Catalunya, al pas per Cassà de la Selva
La Volta Catalunya, al pas per Cassà de la Selva | GB
La Volta Catalunya, al pas per Cassà de la Selva. Foto: GB

La Volta Catalunya encadenarà de dimecres a divendres tres etapes pel Ripollès. Arribarà demà procedent de Banyoles en la primera jornada de muntanya que acabarà a la Molina. Ho farà amb l'eslovè Luka Mezgec (Giant-Shimano) com a líder després de guanyar les dues primeres arribades a l'esprint a Calella i Girona, respectivament. ElRipollès.info s'afegeix a la setmana gran del ciclisme català amb un especial.

La Volta arriba al Ripollès

Després de dues primeres etapes de tempteig la Volta viurà un punt d'inflexió aquest dimecres amb els ascensos al coll de la Creueta de categoria especial i l'ascens final a la Molina. L'organització ha dissipat els dubtes i ha assegurat que manté el recorregut malgrat que avui pugui nevar en bona part d'un recorregut que en el cas del Ripollès passarà per Sant Joan, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn.

L'endemà, el dijous 27 de març es viurà l'etapa reina. Seran 166 km i cinc ports de muntanya en un recorregut que començarà a Alp i acabarà a Vallter 2000. El divendres 28 els corredors sortiran de Llanars –tot i que la sortida real serà a Camprodon- i després de 222 quilòmetres i un sol pas de muntanya puntuable arribaran a Valls.

Sis ports de muntanya a la comarca

Amb tres dies al Ripollès la Volta coronarà sis ports de muntanya puntuables i passarà per bona part dels municipis. A l'etapa de Banyoles a la Molina entrarà per l'alt de Coubet, de primera categoria, i també coronarà el duríssim alt de la Creueta, al límit amb el Berguedà al pla d'Anyella, al terme de Toses. Aquell dia passarà per Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn.

L'endemà, només sortir de la Molina, els ciclistes hauran d'afrontar la collada de Toses de primera categoria i passaran per Planoles, Ribes de Freser, Ripoll –on hi haurà l'esprint bonificat Miquel Poblet al carrer Progrés- i Vallfogona de Ripollès. Entraran a la Garrotxa coronant el coll de Canes, de segona categoria, i tornaran al Ripollès pel denominat alt d'Oix, de primera. Després de passar per Beget hauran d'afrontar l'alt de Rocabruna, de primera categoria, i passar per aquest poble així com per Camprodon, Llanars, Vilallonga i Setcases abans de l'ascens a Vallter, considerat de categoria especial.

L'etapa del divendres 28 de març, ja de transició, transcorrerà per Llanars i Camprodon així com Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i les Llosses abans d'entrar al Berguedà. Els únics municipis per on no passarà seran Molló, Pardines, Queralbs i Ogassa.

Un cartell de luxe

A l'estació de Setcases –on la Volta no hi arribava des del 1992- l'any passat la victòria va ser per Nairo Quintana (Movistar), un corredor que posteriorment va explotar al Tour de França aconseguint el segon lloc a la general. Precisament el colombià és un dels noms destacats d'una prova que un any més torna a reunir part de les estrelles del pilot internacional. També hi participen Joaquim “Purito” Rodríguez (Kathusa) –segon a la general el 2013 i tercer al Tour- i el mateix el mateix Chris Froome –guanyador del Tour 2013-. D'aquesta manera el Ripollès veurà passar el podi complet de la ronda francesa, un fet bastant excepcional.

Entre els noms destacats hi ha el de l'espanyol Alberto Contador, que arriba a la Volta després de guanyar la Tirrè Adriàtic. També destaquen Ryder Hesjedal, Chris Horner, Rigoberto Urán, Carlos Betancur, Samuel Sánchez, Thibaud Pinot i Thomas Voeckler.

Les tres etapes del Ripollès

Tota la informació de l'etapa 3: Banyoles-La Molina
 


Tota la informació de l'etapa 4: Alp-Vallter 2000
 


Tota la informació de l'etapa 5: Llanars-Valls