El Consell critica les «premisses falses» de la recollida de signatures de Vida Digna

La institució comarcal adjudica a l'empresa Stone Abbey la gestió del refugi d'animals i lamenta que l'entitat animalista hagi entorpit el procés amb arguments no ajustats a la realitat

Arnau Urgell
21 de març del 2014
El refugi d'animals del Ripollès, al centre de la polèmica
El refugi d'animals del Ripollès, al centre de la polèmica | CCR
El refugi d'animals del Ripollès, al centre de la polèmica. Foto: CCR

El Consell Comarcal del Ripollès va adjudicar el dimarts passat la gestió del refugi d'animals a l'empresa Stone Abbey de Ripoll, constituïda fa poc més de mig any i dedicada inicialment a la restauració. D'aquesta manera, s'acaba un procés generat per la renúncia de l'anterior adjudicatari i que ha estat marcat per la recollida de signatures de l'entitat Animals Vida Digna que n'ha denunciat els criteris del plec de clàusules. Des del Consell s'ha lamentat que la campanya dels animalistes –amb quasi 3.000 adhesions on line i més de 800 físiques- s'hagi basat en “premisses falses”.

L'any 2010 es va inaugurar el reivindicat refugi d'animals a la zona de Baups, al terme de Ripoll. La gestió es va adjudicar a l'empresa Residència Canina Can Pujol i ja des de l'inici l'entitat Animals Vida Digna va criticar-ne aspectes del funcionament. Finalment, se'ls va incorporar de manera subcontractada i es van ocupar tant de cuidar els animals com de les adopcions. Ara, amb la renúncia anticipada de l'anterior adjudicatari el Consell Comarcal va obrir un nou concurs.

Al concurs s'hi van presentar dues ofertes. L'empresa Stone Abbey va obtenir una puntuació total de 55 punts, en front dels 0 punts d'Animals Vida Digna que des de l'inici va protestar pel plec de clàusules. “S’ha tramitat seguint el procediment legalment establert, tenint en compte que el Consell Comarcal valora prioritàriament el benestar dels gossos i la promoció de les adopcions i la seva ràpida inserció en una llar”, asseguren des de la institució.

“Entorpir el procés”

La campanya d'Animals Vida Digna ha consistit en recollir signatures contra la possibilitat que, de nou, una empresa privada assumís la gestió del refugi d'animals. Al portal Change.org n'han aconseguit 3.000 denunciant la “venda” de l'equipament, tot i que en realitat es tracta d'una concessió limitada a tres anys, a raó d'uns 33.000 euros anuals. En aquest sentit des del Consell Comarcal es lamenta que s'hagi “entorpit el procés” amb una recollida de firmes “aconseguida de manera legítima però amb premisses falses”.

L'entitat havia assegurat que no renunciava a la gestió si l'empresa no acabava aportant tota la documentació. Ara, amb el procés dat i beneït, des de la institució comarcal s'ha fet una crida a “deixar la fer la feina als nous gestors sense haver d’entrar en cap més controvèrsia”.

Nota de premsa del Consell Comarcal del Ripollès