Tres esquiadors de l'SC Camprodon, entre els 15 primers a la Pierra Menta

Nil Cardona amb Marc Pinsach (8), Marc Solà amb Toti Bes (13) i Pau Costa amb Gerard Vila (15)

Redacció
20 de març del 2014
Sortida de la primera etapa de la Pierra Menta.
Sortida de la primera etapa de la Pierra Menta. | Jocelyn Chavy/Pierra Menta
Sortida de la primera etapa de la Pierra Menta. Foto: Jocelyn Chavy/Pierra Menta

Els esquiadors de l'SC Camprodon han començat amb molt bon peu la Pierra Menta, la prova d'esquí de muntanya més important del món i coneguda popularment com el Tour de França de l'especialitat. Tal com s'esperava, la millor posició és pel banyolí Nil Cardona que és vuitè fent parella amb Marc Pinsach. També destaquen el lletissó Marc Solà –13è amb Toti Bes- i el camprodoní Pau Costa –15è amb Gerard Vila-. La competició, que es disputa als Alps de la Savoia francesa, està formada per quatre etapes que en conjunt sumen 10.000 metres de desnivell positiu.

Aquest dijous ha començat la competició sénior, amb 180 parelles a la línia de sortida. Els més ràpids han estat els francesos William Bon i Mathéo Jaquemoud que han completat la primera etapa amb poc menys de 2 hores i 34 minuts. Marc Pinsach i Nil Cardona, la gran esperança catalana per acostar-se als millors, han acabat vuitens a deu minuts dels líders mentre que Marc Solà i Toti Bes han estat tretzens amb 2:53:32. Pau Costa i Gerard Vila han estat quinzens, Genís Zapater i Manuel Merillas trentens mentre que Joan Maria Vendrell i Gerard Garreta han acabat al 64è lloc.

En dones victòries de les grans favorites, la frances Laetitia Roux i la suïssa Maude Mathys, mentre que les tres parelles catalans –Claudia Galicia-Maria Fargues, Marta Riba-Anna Comet i Marta Garcia-Inka Belles- s'han classificat entre el sisè  i el vuitè lloc, respectivament.

A partir de dissabte serà el torn dels júniors on competiran tres esquiadors més de l'SC Camprodon: el banyolí Oriol Cardona, el camprodoní Joan Reyné i el santpauenc Jordi Martín Guillaumes.

Classificacions etapa 1 de la Pierra Menta (pdf)
 


Pierra Menta 2014 - Étape 1per lapierramenta