Una exposició recull al Museu de Ripoll armes i cartells de la Guerra Civil

La mostra es podrà visitar fins al proper 12 de maig

Redacció
21 de març del 2014
El Museu Etnogràfic de Ripoll, juntament amb l’Arxiu Comarcal del Ripollès, han organitzat una exposició sobre la Guerra Civil coincidint amb el 75è aniversari de la fi del conflicte bèl·lic. Aquest divendres s'inaugurarà la mostra La Guerra Civil 1936-1939. Propaganda, lluita desenllaç que estarà oberta fins al proper 12 de maig.

L'exposició inclourà objectes, cartells i imatges relacionades amb la Guerra Civil, que provenen de diverses institucions. També s’hi podrà contemplar una mostra de l’armament fabricat a la vila i diversos objectes que conserva el Museu relacionats amb els bombardejos de Ripoll. La mostra també inclourà material abandonat pels combatents durant la reculada de l’exèrcit republicà, cedit per l’exposició permanent La retirada, de Camprodon.

Paral·lelament, s’hi exposaran una quarantena de cartells de propaganda de la mostra itinerant Cartells de la Guerra Civil a Catalunya, de l’Arxiu Nacional de Catalunya, i una selecció d’imatges dels fons fotogràfics de l’Arxiu Comarcal del Ripollès i de l’exposició La retirada.

L'exposició es podrà visitar entre el 21 de març i el 12 de maig. La inauguració serà aquest divendres a les set del vespre i inclourà una visita comentada a càrrec d'Olga Camps.