Vuit esquiadors de l'SC Camprodon disputen la mítica Pierra Menta

Nil Cardona amb Marc Pinsach i Marc Solà amb Toti Bes, grans esperances catalanes

Redacció
20 de març del 2014
Vuit esquiadors de l'SC Camprodon disputaran la Pierra Menta, la prova d'esquí de muntanya més important del món i coneguda popularment com el Tour de França de l'especialitat. La competició, que es disputa als Alps de la Savoia francesa, està formada per quatre etapes que en conjunt sumen 10.000 metres de desnivell positiu.

Aquest dijous comença la competició sénior, amb 210 parelles a la línia de sortida. La gran esperança catalana està formada pel cassanenc Marc Pinsach i el banyolí Nil Cardona, de l'Ski Club Camprodon. El seu objectiu és situar-se entre el TOP-10 i acostar-se als millors. Sense Kilian Jornet, els grans favorits són Matheo Jacquemoud i William Bon Mardion així com els italians Damiano Lenzi i Matteo Eydallin, i els suïssos Martin Anthamatten i Yannick Ecoeur.

Marc Solà, que l'any passat va ser onzè amb Nil Cardona, en aquesta ocasió participarà amb el gironí Toti Bes. Els altres corredors de l'SC Camprodon que disputaran la prova sènir són Genís Zapater, que farà parella amb Manuel Merillas; Pau Costa, amb Gerard Vila; i Joan Maria Vendrell, que competirà amb Gerard Garreta. A partir de dissabte serà el torn dels júniors on competiran Oriol Cardona, Joan Reyné i Jordi Martín Guillaumes. La delegació catalana es complementa amb tres parelles femenines de gran nivell:  Marta Garcia-Inka Bellés, Marta Riba-Anna Comet i Clàudia Galicia-Maria Fargues.