El Consell Comarcal adverteix que sense consens no hi haurà carnet boletaire

Agricultura vol iniciar la prova pilot a 6.000 hectàrees del Ripollès aquesta mateixa temporada | Territori fixa pel gener de 2016 la declaració del parc natural

Redacció
19 de març del 2014
El carnet boletaire s'introduirà aquesta mateixa temporada. Foto: Xevi Mas

Agricultura manté la intenció d'introduir el carnet boletaire al Ripollès la propera temporada. Tanmateix, el més calent és a l'aigüera i des del Consell Comarcal ja s'ha advertit que “sense el consens dels 19 municipis” aquesta qüestió no tirarà endavant. Mentrestant, Territori endarrereix una mica les previsions i fixa pel gener de 2016 la data més probable per declarar el Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser.

El 27 de desembre de l'any passat el conseller Pelegrí va anunciar que al nord del Ripollès, juntament amb dos territoris més, s'hauria d'utilitzar aquesta mateixa temporada el carnet de boletaire que ja s'havia provat al bosc de Poblet. La proposta va enganxar per sorpresa els alcaldes afectats que se'n van assabentar pels mitjans. La majoria veien bé regular aquest sector però reclamaven més informació, tenir clar on es revertirien els beneficis i que la proposta s'ampliés a una àrea superior –inicialment només afectarà unes 6.000 hectàrees sobretot de Setcases i Molló- per evitar la concentració de boletaires en altres punts.

El president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, va assegurar aquest dimarts que es continua treballant i que només s'aplicarà si hi ha consens. Encara va ser més contundent Joan Manso, alcalde de Campdevànol i conseller de Territori, que va recalcar que per tirar endavant la mesura hi hauran d'estar d'acord “els 19 municipis”. Enric Pérez, portaveu del PSC, va recordar que “caldrà fer-ho bé però ràpid” perquè ja no queda massa per començar una nova temporada.

El parc natural, el gener de 2016

Més enllà dels bolets, també avança el procés per declarar el Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser, una qüestió que va aparèixer al ple comarcal a petició d'ERC. Territori situa ara la data més probable per crear-lo el gener de 2016 i iniciarà en breu una ronda de reunions amb els alcaldes de la comarca per preservar un dels punts forts del projecte, el consens territorial. Els propers dies els tècnics del CEINR baixaran a Barcelona per preparar aquestes trobades.