Cinc contenidors cremats en una sola nit a Ripoll

La Policia Local creu que els incendis, amb dues hores de marge, han estat provocats

Contenidors cremats a Sant Pere
Contenidors cremats a Sant Pere
Redacció
18 de març del 2014
Contenidors cremats al barri de Sant Pere. Foto: ElRipollès.info

Aquesta matinada s'han cremat un total de cinc contenidors a Ripoll. Els fets han succeït en tres punts de la vila i en poc més de dues hores de marge. Tot plegat fa sospitar a la Policia Local que els incendis han estat intencionats. Feia quatre anys i mig que no es vivia un episodi com aquest.

El primer incident s'ha detectat a la 1.40 de la matinada quan s'ha rebut l'avís que cremava un contenidor de paper a tocar de l'ambulatori. Hi han actuat els Bombers que han evitat que acabés cremant totalment les tanques de fusta de l'entorn. Al cap d'una hora s'ha produït l'incendi més important al barri de Sant Pere, a tocar de la llar d'infants. Allà s'ha calcinat totalment el contenidor de paper i de plàstic, parcialment també s'ha cremat el de recollida de roba mentre que el de vidre ha quedat poc afectat.

La nit d'incendis ha acabat poc després de les quatre de la matinada quan s'ha detectat que sortia fum d'un contenidor soterrat de la plaça Sant Eudald. En aquest darrer cas l'afectació ha estat poc important, segons fonts de la Policia.

Ripoll va viure l'agost de 2009 un repunt de contenidors cremats ja que se'n van calcinar set en només dues setmanes però des d'aleshores més enllà d'incidents puntuals, especialment a l'entorn de Sant Joan, no hi hagut cap episodi important. Des de la Policia Local s'ha assegurat que els propers dies estaran alerta per si es reprodueixen els incendis tot i que esperen que no es reprodueixi aquest presumpte cas de vandalisme.