Campanya per atorgar la Creu de Sant Jordi a Eudald Maideu

Redacció
14 de març del 2014
Eudald Maideu al costat de l'alcalde de Gombrèn
Eudald Maideu al costat de l'alcalde de Gombrèn | ElRipollès.info
Eudald Maideu al costat de l'alcalde de Gombrèn Foto: Arxiu ElRipollès.info

Diverses institucions impulsen una campanya per tal que el doctor ripollès Eudald Maideu sigui distingit amb la Creu de Sant Jordi. Al llarg dels propers dies ajuntaments –el de Molló ho farà aquest mateix vespre- i el Consell Comarcal aprovaran mocions de suport per tal d'avorir aquest reconeixement.

Eudald Maideu va néixer a Ripoll l'11 d'agost de 1935. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i doctor pel mateix centre amb una tesi, la primera de l'Estat espanyol, sobre informació sexual de l'adolescent. Des de 1963 és soci numerari de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i president de la Societat Catalana de Sexologia (1978-1983). El 2012 va entrar a formar part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya .

Maideu també és propietari dels terrenys on fa quasi trenta anys es van descobrir les restes del castell de Mataplana, molt lligat al mite del Comte Arnau i on van viure Ponç de Mataplana i Hug de Mataplana. Un fet que li va valdre el reconeixement com a fill adoptiu de Gombrèn el 2011 , poc abans de ser reconegut com a ripollès de l'any .